perjantai 29. tammikuuta 2016

Palasin takaisin Facebookin ja Google Plussan käyttäjäksi, sen lisäksi, että Diasporaa olin käyttänyt kaiken aikaa

Rupesin käyttämään alle vuosi sitten niin Facebookia kuin Google Plussaa. Samoihin aikoihin rupesin myöskin käyttämään näiden avoimen lähdekoodin kilpailijaa Diasporaa, jossa käyttäjä omistaa siihen laittamansa (oman) datan ja multimedian.

Aktivoituminen tällä tavalla tapahtui sopivasti ennen vuoden 2015 eduskuntavaaleja, joissa kannattamani suorademokraattinen ja kansallisliberaali puolue Muutos 2011 ei taaskaan menestynyt, ja menetti myöskin ainoan kansanedustajansa James Hirvisaaren, joka oli alun perin tullut valituksi eduskuntaan Perussuomalaisten listoilta. Nämä olivat erottaneet hänet puolueestaan kesken kauden, koska pyhä lehmä. Näyttää siltä, että Hirvisaaren äänestäjät eivät arvostaneet kovin paljoa sananvapautta ja suoraa demokratiaa.

Oli tullut rankaksi käyttää samanaikaisesti kolmea sosiaalisen median yhteisöpalvelua, varsinkin jos halusi olla kaikissa aktiivinen. Eduskuntavaalien jälkeen ei kestänyt kauankaan, kun sosiaalinen medittaminen kävi niin rankaksi, että alensin niin Facebookin kuin Google Plussan pikaviestinpalvelualustaksi.

Käytin siitä eteenpäin pelkästään Diasporaa, joka on niin kovin selkeä ja raikas.

Pekan porstua -blogia pitävä sosiaalisen median kollegani sai esimerkkinsä vuoksi minut palaamaan kaupallisiin vaihtoehtoihin, kun ilmoitti blogimerkinnässään aloittavansa Facebookissa. En viitsinyt antaa Facebookille sitä iloa, että jättäisin Google Plussan vähälle käytölle, joten palasin siihenkin.

Elämä menee tämän vuoksi nyt vähän hankalammaksi, mutta anti mennä.

Ei pidä vain palaa loppuun sosiaalisen median ympyröissä ja kiemuroissa.

Ilmoitan täten, että jos siltä tuntuu tulevaisuudessakin, niin en jatkossa "tykkää" kenenkään päivityksistä tai kommenteista näissä kolmessa palvelussa, koska sellainen "sosiaalisuus" on minulle niin kovin  vierasta. Jokainen muu saa tietysti toimia sosiaalisen median ympyröissä ja sokkeloissa miten itse tahtoo.

Tulen myöskin kommentoimaan ihmisten päivityksiä ja sanomisia vain, jos sillä hetkellä siltä tuntuu, että pitää.

Ja tässä olisi sitten lopuksi linkit näihin "seiniini":

Diaspora-seinäni

Google Plus -seinäni

Facebook-seinäni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti