maanantai 18. tammikuuta 2016

Suomen virallisen evankelisluterilaisen kirkon piispat ovat nyt lausuneet vakaumuksen rintaäänellä, että luterilaisten seurakuntien tiloja on annettava islamin käyttöön

Suomen virallisen evankelisluterilaisen kirkon piispat ovat nyt yhdessä aukaisseet suunsa ja lausuneet vakaumuksen rintaäänellä, että luterilaisten seurakuntien tiloja on annettava muslimien käyttöön. Siis islamin mukaiseen uskonnolliseen käyttöön.

Kovin suvaitsevaista, täytyy sanoa. Yhtä suvaitsevaista kuin jos antaisi tiloja uusnatsien käyttöön.

Mutta mihin Suomen virallisen evankelisluterilainen kirkko on unohtanut Suomen kristilliset vähemmistökirkot, esim. helluntailaiset, Vapaakirkon, Metodistikirkon, baptistit? Eikö olisi järkevää antaa ennemminkin näille tiloja käyttöön?

Ja eikö piispojen olisi ollut kaikkein järkevintä, kun kerran suunsa nyt yhdessä aukaisivat, todeta, että olisi suvaitsevaista, jos Saudi-Arabiassa sallittaisiin muutkin uskonnot kuin islam. Ja todeta, että olisi hienoa, jos Mekassa olisi kristillinen kirkko, juutalainen synagoga ja buddhalainen temppeli. Ja todeta, että olisi hienoa, jos islamilaisessa maailmassa ei enää kiellettäisi kuoleman uhalla islamin jättämistä.

Minusta näyttää jotenkin siltä, että Suomen virallisen evankelisluterilainen kirkon piispat uskovat enää ainoastaan suvaitsevaisuuteen, ja antautumiseen suvaitsemattomille (paitsi ehkä uusnatseille).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti