torstai 14. tammikuuta 2016

Avoin kirje sisäministeriön kansliapäällikölle Päivi Nergille turhautumisesta

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg selittää turvapaikanhakijoihin liittyviä levottomuuksia ja häiriköintiä turhautumisella.

"Pääsyy näyttäisi olevan se, että he ovat tulleet tänne ja Suomi ei olekaan sellainen paratiisi kuin he ovat kuvitelleet."

Nergin mukaan eri puolilta Eurooppaa kuuluu samanlaista viestiä.

Turvapaikkajärjestelmän ei muuten ole tarkoituskaan tarjota mitään paratiisia. Jos ulkomaalainen haluaa kultaa vuolla, niin voi hakea työlupaa sen sijaan että hakisi turvapaikkaa. Suomesta on mahdollista ulkomaalaisen saada töitä, jos osaa suomen kieltä ja jos omaa jonkin Suomen työelämässä tarpeellisen ammattitaidon. Joissain harvoissa tapauksissa kielitaidoksi riittää myös pelkkä englannin kielen taito. Ulkomaalainen voi myös perustaa yrityksen.

Itse haluaisin kuitenkin kysyä sisäministeriön kansliapäälliköltä Päivi Nergiltä, että jos minä turhaudun, niin onko minulla ja turvapaikanhakijoilla täsmälleen samat oikeudet hillua, vai onko turvapaikanhakijoilla oikeus tähän suurempi kuin minulla tai muilla kantasuomalaisilla.

2 kommenttia:

  1. Nerg antaa tässä meille ennakkopäätöksen; oikeuden hillua järjettömästi, ja sitten selvittyämme, perustella tapahtuneen turhautumisella. Varmasti mukavaa nuorison mielestä.

    VastaaPoista