sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Windows XP, Linux ja syvähenkinen elämä

Kaikkihan tietävät, että Microsoft oli lopettanut tuen Windows XP -käyttöjärjestelmälleen 8. päivänä tätä kuuta, jolloin tulivat sen viimeiset tietoturvapäivitykset. Tuen lopettamisen jälkeen XP:stä on tullut luonnollisesti hyökkäyksen kohde, sillä kaikki rikolliset ja epämääräiset hakkeritkin haluavat saada siivunsa kakusta, jonka tuen lopettaminen on aikaansaanut.

Torstaina olin asentanut vanhan tutun seitsemänkymppisen naisen E:n koneeseen Windows XP:n tilalle Linuxin. Nyt kyseessä oli Mint Linux XFCE-työpöytäympäristöllä.

Eräs tuttuni oli ollut sitä mieltä, että minun tulisi asentaa E:n koneeseen Windows Vista. Olinkin saanut hyvältä tutulta sukulaiseltani, joka on myös IT-asiantuntija, Windows Vistan asennuslevyn. Jostain syystä se ei kuitenkaan suostunut yhteistyöhön vanhan mummelin tietokoneen kanssa, joten Linux jäi ainoaksi mahdollisuudeksi.

Itse henkilökohtaisesti rakastan Linuxia.

Tekoseni teki mummelin hyvin onnelliseksi, ja minäkin olin hyvin tyytyväinen.

Sukulais-IT-asiantuntijani oli antanut minulle myös Windows XP:n asennuslevyn. Te kysytte nyt minulta tietenkin, että miksi hitossa minä haluaisin käyttää vielä Windows XP:tä, joka on lähes 13 vuotta vanha käyttöjärjestelmä ja nykyään perseestä. Kyse on kuitenkin vanhasta Windows-sotastrategiapelistäni The Operational Art of Warista (viite 1, viite 2 ja viite 3), joka ei ole toiminut viime vuosina enää Linuxissa. Olin saanut pelin alun perin joululahjaksi. Siihen aikaan käytin vielä koneessani Windows 98:aa. Se toimi hyvin vielä Windows XP:ssäkin, joten ajattelin nyt olevan korkea aika kokeilla sitä siinä, kun XP:stä aika jättää.

Ajattelin asentaa Linuxiini Virtualbox-virtuaalikoneen, johon asennan sitten Windows XP:n. En luonnollisestikaan päästä XP:tä sitten internettiin. TOAW toimii varsin hyvin ilman internet-yhteyttä.

Saa nähdä, miten käy. Rukoilkaa puolestani, jos rukoilu pysyy näppysissänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti