keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kylläpä buddhalaiset ovat suvaitsemattomia!

Törmäsinpä tällaiseen Ylen uutiseen:
Brittimatkailija pidätettiin ja karkotettiin maanantaina Sri Lankasta Buddha-tatuoinnin takia.

Paikallisen poliisin mukaan nainen pidätettiin Sri Lankan suurimmalla lentokentällä maanantaina, ja samana päivänä hänet määrättiin karkotettavaksi. Syynä oli se, että naisen oikeaan käteen oli tatuoitu kuva lootuksen päällä istuvasta Buddhasta. Nainen oli juuri ennen pidätystään saapunut Sri Lankaan Intiasta.

Viranomaiset eivät kertoneet, mitä syytteitä naista vastaan on nostettu. Myöskään sitä ei tiedetty, mihin hänet karkotetaan.

Viime vuoden maaliskuussa Sri Lanka esti toisen brittituristin pääsyn maahan Buddha-tatuoinnin takia ja ilmoitti, että turisti oli osoittanut epäkunnioitusta buddhismia kohtaan. Srilankalaisten enemmistö on buddhalaisia.

Vuonna 2012 kolme ranskalaista turistia tuomittiin kuudeksi kuukaudeksi vankilaan, koska nämä olivat suudelleet Buddha-patsasta. Myös tätä viranomaiset pitivät epäkunnioituksen merkkinä.

Vuonna 2010 Sri Lanka esti yhdysvaltalaisen rap-artisti Akonin pääsyn maahan. Syynä oli Akonin musiikkivideo, jossa vähäpukeiset naiset tanssivat Buddha-patsaan edessä.
Nuo uutisessa mainitut syytetyt luulivat varmaan kunnioittavansa Buddhaa, mutta eipä luulo ole näköjään tiedon väärti.

Buddhalaiset eivät tämän mukaan olisi kovin avaramielisiä. Eikö Sri Lankassa kannattaisi mahdollisimman perusteellisesti erottaa buddhalainen temppeli ja valtio toisistaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti