lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäismainos suututti ruotsalaiset

Huomasinpa tällaisen Markkinointi & mainonta -lehden uutisen:
Ruotsissa on taas mainostaja joutunut taipumaan ja lopettamaan mainosfilmin levityksen.

Valtakunnallinen päivittäistavarajätti Ica teki yhdessä mainostoimisto Kingin kanssa pääsiäiseksi mainosfilmin, joka mukailee raamatun viimeistä ehtoollista.

Mainosfilmi sai ruotsalaiskristityt pyhän raivon valtaan. He pitävät mainosta mauttomana ja viimeisen ehtoollisen häpäisemisenä, kertoo Dagens Media.

Filmin oli tarkoitus pyöriä televisiossa koko pääsiäisen alusviikon. Ica joutui kuitenkin taipumaan ja hyllyttämään mainosfilminsä heti alkuviikosta, kun filmistä suuttuneet alkoivat mobilisoida ostoboikottia.

M&M ei löytänyt mainosfilmiä enää Youtubesta.
Uutisen mukaan mainosfilmi sai siis ruotsalaiskristityt "pyhän raivon valtaan". Tästä "pyhästä raivosta" huolimatta kukaan ei kuitenkaan ole tullut eikä tulekaan fyysisesti loukkaantumaan saatikka murhatuksi asian vuoksi. Jos taas joku loukkaa muslimien pyhiä tuntoja, niin tappouhkausten lisäksi siitä seuraa vakava hengen menon uhka tekijälle. "Pyhä raivo" on näin ollen suhteellinen käsite. Joskus se tarkoittaa vain sitä, että joku ei ole tykännyt jostain, mitä toinen on tehnyt. Joskus toiste taas se tarkoittaa fanaattista murhanhimoista kiilusilmäistä raivopäisyyttä.

Kristittyjen pyhiä tuntoja on melko vaaratonta loukata. Siksi sitä tehdäänkin länsimaissa nykyään niin paljon. Kristityt ovat pehmeä kohde. Kulttuurisessa sodassa on paljon helpompaa pudottaa täsmäohjattu pommi täynnä paskaa rauhanomaisia ihmisiä täynnä olevalle torille kuin käydä mies miestä vastaan sellaisten ihmisten kimppuun, joilla on kättä pitempää vaikka muille jakaa ja halua käyttää sitä.

...Kirjailija Jari Tervo sai aikoinaan edistyksellisiltä piireiltä kättentaputuksia, kun hän oli televisiolähetyksessä heittänyt Raamatun olkansa yli lattialle. Olisiko häntä järkevää luonnehtia raukaksi ja pelkuriksi vai asioita tarkkaan harkitsevaksi mieheksi, joka osaa valita taistelunsa?

2 kommenttia:

  1. Heitäppä koraani olan yli suorassa lähetyksessä, niin joku oikeaoppinen Jihadisti taputtaa olkaan tikarilla. Onhan mahdollista olla raukka ja pelkuri, vaikka olisikin asioita tarkkaan harkitseva mies, vai mitä mieltä olet?

    Terveisin,

    E.P

    VastaaPoista