keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Vappuiloa ja Kanada-hattu

Kävin tänään kerholla. Jäsenet saivat nyt, vapunaatto kun oli, ilmaiseksi ruoan. Ruokana oli nakkeja, perunasalaattia, kreikkalaista salaattia ja hapankaalia. Ruoka oli hyvää ja sitä oli tarpeeksi. Jälkiruoaksi tarjottiin tietenkin simaa ja sokerimunkkeja. Koko myöhempänä päivänä ei kahvi maksanut mitään. Nautin sitä saman verran kuin tavallisesti kerholla ollessani eli kolme kupillista.

Olin ottanut vappupäähineekseni vanhan hieman rupuiseksi menneen Kanada-hattuni. Kyse siis on huovutetusta villasta valmistetusta ruskeasta lierihatusta. Sellainen on ollut osa Kanadan ratsupoliisin (RCMP = Royal Canadian Mounted Police) perinneunivormua. "Alaskan poliisit" -sarjan perusteella tummansinistä versiota hatusta ovat käyttäneet Alaska State Troopers -yksikön poliisit. Yhdysvalloissa hatusta on käytetty mm. nimitystä campaign hat sen sotakäytön takia. Jos osaat tärkeintä ulkomaankieltä, niin voit käydä lukemassa hatusta lisää Wikipedian artikkelista.

Pidin hattua päässäni koko ajan ollessani kerholla. Ja koko hiton ajan päässäni soi jompi kumpi Kanadaan liittyvistä musiikkikappaleista, joko Paul Grossin balladi "Ride Forever" tai Arrogant Worms -yhtyeen ratsupoliisin elämän vaikeutta kehuva "The Mountie Song".

Tänä aamuna asettaessani pitkästä aikaa Kanada-hattua päähäni tajusin vihdoin, että olin ostanut liian suurikokoisen hatun kolmisen vuotta sitten. Nimittäin hattu menee liian alas päässä, minkä johdosta takaraivolle asetettava nahkainen hihna osuu helposti korviin.

Lähemmäs kahden vuoden ajan Kanada-hattuni on ollut jo eläkkeellä. Välillä olen käyttänyt nk. Boonie-hattuja. Boonie-hattu on periaatteessa sotilashattu, vaikkakaan sitä ei välttämättä sellaiseksi arvaisi sen ulkonäön perusteella. Silloin kyllä arvaa, jos siinä on maastoväritys.

Tänäisen Kanada-hatun naftaliinista onkimisen takia päätin, että rupean käyttämään hattua oikein. Se vaatii sitten sen, että käyn ostamassa uuden, pienempikokoisemman hatun. Heti kun saan jonkun viemään minut Varustelekaan, niin kipaisen hankkimassa. En jaksa mennä Konalaan asti bussilla.

2 kommenttia:

 1. " En jaksa mennä Konalaan asti bussilla."

  Mitenkä voit olla niin vetämättömissä vai söitkö yli oman tarpeen sitä hapankaali-perunasalaatti-nakki huttua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina näin "vetämättömissä". Jos on mahdollisuus, että joku tuttuni vie minut Varustelekaan, niin en minä bussilla lähde sinne menemään.

   Poista