sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pakistanissa kristitty pariskunta on tuomittu kuolemaan islamin profeetta Muhammadia rienaavista tekstiviesteistä

Pakistanissa kristitty pariskunta on tuomittu kuolemaan rienaavista tekstiviesteistä.

Tuomioistuin katsoi Shafqat ja Shugufta Emmanuelille kuuluneesta puhelimesta lähetettyjen viestien loukanneen profeetta Muhammedia.

Tuomittujen asianajaja Nadeem Hassan on kommentoinut medialle tuomion syntyneen ilman riittäviä todisteita ja voimakkaan painostuksen alla.

"Kantajien asianajajat painostivat tuomaria avoimesti oikeudenkäynnin aikana. Juristit siteerasivat Koraanin kohtia, joissa vaaditaan kuolemaa jumalanpilkkaajille vielä perjantainakin", Hassan sanoi Pakistan Today -lehdelle.

Juristit olivat myös todenneet tuomarille olevansa tarvittaessa valmiita veritekoihin, jos syytettyjä ei tuomita.

Syytteen mukaan köyhä kristitty pariskunta oli lähetellyt rienaavia tekstiviestejä kotiseutunsa Gojran muslimeille.

Todisteita siitä, että juuri nämä syytetyt olisivat lähetelleet rienaavia tekstiviestejä, ei oikeudessa esitetty. On uumoiltu myös pariskunnan tuomion liittyvän henkilökohtaisiin riitoihin kantelijan kanssa.

Suomessa ei voi saada kuolemantuomiota islamin profeetta Muhammadin pilkkaamisesta. Mutta sakkotuomion saa ainakin helposti. Sen sijaan Jeesuksen tai kristillisen Jumalan pilkkaamisesta ei käytännössä ole Suomessa mahdollista saada edes sakkotuomiota. Kun Suomessa syyttäjät ja tuomioistuimet ovat sitä mieltä, että vain vähemmistöuskontojen rienaamisesta saa tuomita. Ja vähemmistöuskontoina nämä pitävät ainoastaan islamia, eivät esim. buddhalaisuutta, juutalaisuutta tai Jehovan todistajien uskontoa. Islamilaisissa maissa taas vähemmistöuskontojen rienaaminen on melko lailla laillista.

Muslimit ympäri maailman rienaavat jatkuvasti Jeesusta esittämällä tämän olevan pelkkä ihminen. Tästä rienauksesta ei islamilaisissa maissa tuomita ihmisiä mihinkään. Kuten ei Suomessakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti