keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Feissarimokien Sanna on tytönhupakko

Feissarimokat on mainio nettipalvelu, joka kokoaa sivuilleen kuvakaappauksina hauskimpia ja noloimpia Facebookin tilapäivityksiä, kuvia, mokia ja kommentteja. Itse tapaan käydä sitä seuraamassa aina aika ajoin. Se on niin kiva.

Palvelussa oli tuotu esiin Sanna-niminen tytönhupakko, joka esitti, että suomalaiset etunimet eivät ole tarpeeksi hienoja. Päätelmänsä takia Sanna oli päättänyt muuttaa etunimensä enemmän "ulkomaalaisen" kuuloiseksi. Ulkomaalaisuus oli hänestä niin kovin hienoa.

Sanna oli väittänyt Facebook-päivityksessään, että jos hänen etunimensä alkukirjaimen S vaihtaa C:hen, niin se lausutaan samalla lailla kuin ennenkin. Hän esitti esimerkkinä sellaisesta tapauksesta nimeä Cecilia.

Sannan kielellinen yleissivistys vain oli jäänyt infantiilille tasolle. Länsieurooppalaisissa kielissä C tosiaan voidaan lausua muuna kuin K:na, mutta vain silloin kun sen jälkeen tulee E, I, tai Y. Tämä äänne on kielestä ja murteesta riippuen S, TS, TSH tai Madridin espanjan nk. lespausäänne.

Sanna oli kuitenkin lopulta päätynyt siihen, että hän muuttaa nimensä muotoon Sannah. Joku oli kuulemma nimenmuutoksen jälkeen kysynytkin häneltä, että onko hän ulkomaalainen. Hänen on täytynyt olla kovin ylpeä sitten.

Kaksi Feissarimokien Sanna-merkintää voi käydä katsomassa seuraavien linkkien kautta:

Maailmankansalainen

Cannan paluu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti