lauantai 15. helmikuuta 2014

Natsit kehittivät nykyaikaisten olympialaisten perinteitä

1936 pidettiin natsi-Saksassa Berliinin olympialaiset. Olympialaisten ajaksi juutalaisten vastaista propagandaa hiljennettiin, ja niistä tulikin kansainvälinen menestys.

Olympiatulen kuljetuksen Olympiasta Kreikasta kisojen isäntäkaupunkiin oli keksinyt Saksan olympiakomitean pääsihteeri Carl Diem. Tapa teki vaikutuksen natseihin, joille soihtujen käyttäminen oli hyvin tuttu asia, ja he hyväksyivät Diemin ajatuksen.

Vielä nykyäänkin olympialaisissa on käytäntönä tämä olympiatulen kuljetus. Ja kun se tapa on natsien lanseeraama, niin olisi syytä sekä Kansainvälisen olympiakomitean että urheilua seuraavien ihmisten hävetä silmät päästään. Lisäksi sanoisin, että ennen tuosta tavasta luopumista näiden kaikkien ihmisten olisi syytä pukeutua säkkiin ja tuhkaan ja lyödä rintakehäänsä valittaen omaa pahuuttaan. Minuahan tämä ei koskisi, sillä en ole koskaan seurannut olympialaisia.

Vittuun myös Sotšin olympialaiset!

Lopuksi haluaisin sanoa, että niin buddhalaisten, hindulaisten kuin jainalaisten olisi syytä hävetä, kun heidän uskonnoissaan hakaristi on merkittävä symboli.

Voit halutessasi lukea Historia-lehden nettisivuilta lyhyehkön artikkelin Natsien ja olympialaisten suhteesta. Artikkelin alalaidasta pääsee lehdestä maksamatonkin mutta käyttäjäksi rekisteröitynyt sitten lukemaan pitemmän selvityksen asiasta PDF-tiedostosta (sen lukeminen vaatii, että koneessa on Adobe Reader -ohjelma tai vastaava asennettuna).

4 kommenttia:

 1. Etpä taida olla penkkiurheilija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä taida olla. *<:)

   Meinasin unohtaa vastata tähän...

   Poista
  2. Mutta urheilija kuitenkin?

   Terv.,

   E.P.

   Poista
  3. En ole urheilija missään sanan normaalissa merkityksessä.

   Poista