keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Vapaakirkolla on naispastoreita, helvetti!

Minua oli mietityttänyt, että salliiko Suomen vapaakirkko nykyään naispuoliset pastorit. Niinpä kävin tänään läpi usean vapaaseurakunnan nettisivuja saadakseni asiaan selvyyttä. Keskityin tutkimuksessani isokokoisemmiksi mieltämiini seurakuntiin, kun sellaisilla luulisi olevan enemmän varaa palkata pastoreita. Kävi ilmi, että naispuolisia pastoreita on ainakin Rauman, Rovaniemen ja Turun vapaaseurakunnilla. Hyi helvetti, että pistää vihaksi, se on levinnyt tuonnekin!

Jos ketään kiinnostaa, mikä Suomen vapaakirkko on, niin sitä voi kuvailla kirkkona siten, että se on vähän kuin Suomen virallisen evankelisluterilaisen kirkon ja Helluntaiherätyksen välimuoto. Se on myös yksi Suomen suurimmista kristillisistä yhdyskunnista, mikä tosin ei ole paljon sanottu.

Hirveän monta vuotta sitten olin muuten ollut muutaman vuoden ajan Suomen vapaakirkon jäsen.

Voit halutessasi käydä lukemassa nettisivuiltani juttuni Suomen vapaakirkko, jonka jäsen olin yhteen aikaan, ja suhteeni siihen.

4 kommenttia:

 1. Anonyymi7/2/14 20:10

  Mitä sinulla on naispappeutta vastaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ei mitään. Uuden testamentin mukaanhan kaikki kristityt ovat pappeja. Ja Kristus on ylipappi. Toinen asia on sitten se, että minusta miehellä on luonnostaan enemmän hengellistä auktoriteettia kuin naisella.

   Poista
  2. Anonyymi8/2/14 21:19

   Miten perustelet hengellisen karisman ?

   Poista
  3. Miehellä on enemmän auktoriteettia ylipäätään. Onhan kerhollakin mietitty joskus sellaista, että mies toiminnanohjaajana olisi jämptimpi. Naiset ovat enemmän tunteittensa vietävinä. Ja lut. Helsingin piispa Irja Askola saa orgasmin, kun saa tarjota lut. kirkon tiloja moskeijalle.

   Poista