tiistai 25. helmikuuta 2014

Perussuomalainen: Yhdysvallat uhkaa kansanterveyttämme, joten kauppaneuvottelut jäihin

Persujen kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala vaatii EU:n ja Yhdysvaltain välisten kauppaneuvottelujen lopettamista maatalouden ja elintarvikkeiden osalta. Hän pelkää, että Yhdysvalloista tuotava ruoka on suomalaisille haitaksi.

"Sopimuksen voimaantulo voi johtaa EU:n markkinoiden täyttymiseen USA:sta peräisin olevilla muuntogeenisillä kasviksilla sekä erilaisia kemikaaleja täynnä olevilla lihoilla, mikä uhkaisi kansanterveyttämme", Saarakkala sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa on mahdollista, että sopimuksen solmiminen johtaa "huomattavaan" toimivallan siirtymiseen Suomen ulkopuolelle. Tämä seuraisi siitä, että osapuolten väliset kiistat ratkaisisi ylikansallinen sovitteluelin. Saarakkala vaatiikin, että eduskunnan pitää päästä arvioimaan, voiko Suomi osallistua EU:n tekemään sopimukseen.

Neuvotteluja Yhdysvaltain kanssa käy EU-maiden puolesta EU-komissio.

"Hallituksen olisi näin vaikutettava EU-tasolla siten, että elintarvike- ja maatalouspolitiikka irrotettaisiin kokonaan transatlanttisten vapaakauppaneuvotteluiden viitekehyksestä", Saarakkala sanoo.

Ja kyllähän minusta Saarakkala tässä näkemyksessään järkevältä kuulostaa. Totta kai tuollaisen sopimuksenkin tulisi olla alistettuna ihmisten eikä yhtiöitten oikeuksille. Yhtiöthän eivät ole ihmisiä eivätkä henkilöitä, vai mitä?  Mutta koska kyseessä on Persujen jäsenen ja jopa kansanedustajan esittämä näkemys, niin sille täytyy viitata kintaalla, ettei paha saa lisää valtaa lisääntyneen suosionsa vuoksi ja pääse edelleen kritisoimaan islamia, joka on rauhan uskonto, tai puolustamaan kantaväestön etuja tai olemaan kannattamatta "homoseksuaalien oikeutta avioliittoon". Lisäksi täytyy tässä todeta, että Saarakkala on Yhdysvallat-foobikko.

...
PS 11.4.2014: Voit myös käydä lukemassa myöhemmin julkaisemani blogitekstin TTIP-vapaakauppasopimus heikentää demokratiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti