torstai 31. lokakuuta 2013

Nyt päitä kutistamaan!

Ei, tämä blogimerkintä ei ole kannanotto pääkallonmetsästykseen ryhtymisen puolesta, vaikka jotkut suvaitsevaistoon kuuluvat ovatkin saattaneet sellaista luulla.

Haluaisin sen sijaan käsitellä erästä geeniteknologian suomaa mahdollisuutta, vaikka en olekaan transhumanisti. Katsoin kerran erästä dokumenttiohjelmaa, jonka yhdessä kohdassa näytettiin luurankomallin ja nuken avulla, miten vaikeaa vauvan (joka saa ihmisarvon vasta syntymässä) on päästä syntymään ihmisnaaraan erittäin ahtaan synnytyskanavan kautta. Sitä katsoessani pelästyin aivan kauheasti. Jos ihmisnaaraalla on vielä kudosta luurankonsa päällä, niin vauvelin mahtuminen siitä läpi on teknisesti todella vaikeaa. Ja tätä on ollut lajillamme viimeiset n. 200.000 vuotta!

Tulevaisuudessa voi kuitenkin geeniteknologia tuoda pelastuksen. Nimittäin jossain vaiheessa tulee olemaan mahdollista muokata ihmisen geenejä sillä lailla, että syntyvän vauvan pää olisi selvästi nykyistä pienempi. Toki pitäisi edelleen oppia aivojen rakenteesta lisää, ja siitä miten niitä voidaan geneettisesti muunnella, jotta voitaisiin saada nykyisillä syntyvillä vauvoilla oleva aivojen toiminta pakatuksi pienempään tilaan, etteivät ihmisvauvat pian syntymisen jälkeen olisi vielä avuttomampia ja typerämpiä kuin nykyään.

...Tällä hetkellä Suomen transhumanistiyhdistys on heidän sivujensa mukaan jäissä mutta tarjoan nyt kuitenkin tässä linkin yhdistyksen Usein Kysytyt Kysymykset transhumanismista -sivulle. Linkki on tässä. Lisäksi tarjoan tämän linkin.

2 kommenttia:

  1. ..jep, Tomppa, aivan samoin pelästyin tyttäreni Nooran synnyttyä 2009..pää on kuitenkin tuossa vaiheessa hyvin muovautuva, ja muistutti lähinnä Alien 8.matkustajaa.. kysyin hämmennyksissäni kätilötyttöseltä asiasta, mutta tuo Henna piti tyttäreni päätä täysin normaalina. Tällä hetkellä Nooran pää on täysin muotopuhdas. ..mutta todella pelästyin kun näin tilanteen.

    VastaaPoista