torstai 3. lokakuuta 2013

Luin Hesaria

Viime maanantaina luin verkossa Helsingin Sanomia eli tuttavallisemmin Hesaria. Tai en minä oikeastaan mitään uutisia lukenut, vaan sarjakuvia. Hesarissa uutiset ovat nykyään maksumuurin takana. Olen tosiasiassa sen verran eettinen ihminen, etten viitsi syyllistyä moraalilakia vastaan rikkomiseen ja kiertää maksumuuria lukeakseni uutisia.

Jännä että pikkulapsena luin Hesarista pelkästään sarjakuvia, ja nyt henkisesti ikivanhana sukuni patriarkkana luen taas Hesarista pelkästään sarjakuvat. Vaikkakin verkosta.

Luin neljän kuukauden rupeaman verran Viiviä ja Wagneria. Se on hyvä. Sarjakuvan vieressä ikävä kyllä näkyi kiinnostavan oloisia uutisotsikoita. Päästyäni rupeaman loppuun menin lukemaan Aamulehteä. Harkitsin myös meneväni katsastamaan pahamaineista Hommaforum-keskustelupalstaa, mutta sitten en jaksanutkaan. Sen sijaan katsastin hieman Ylen uutisia. Minua se niin hävetti.

Ja "väliajalla" eli tiistaina sain tietää, että olin päässyt hygieniapassikokeesta läpi.

Jatkoin tiistain jälkeisenä yönä Hesarin sivustossa Fingerporin parissa. Sekin oli hyvä.

Milloinkohanhan menen seuraavan kerran vääristämään ajatuskuvioitani pahalle Hommaforumille?...

Bonuksena esitän seuraavan linkin, joka tuottaa suurta iloa edistyksellisille:

rahmispossu.net - luihuilevan ketkun parajournalistinen uutisportaali

...Nyt torstaina aion mennä kolmelle oluelle ravintola Saliin. Yksi oluista tulee luultavasti olemaan Sinebrychoff & Brooklyn Brewery Two Tree Porter. Olut on Tapio Kangas-Heiskan ja Garrett Oliverin yhteistyön tulos. Keitähän he ovat? Pitää ottaa joskus selvää.

2 kommenttia:

 1. Meitä istui Salilla pienessä loosissa viisi ihmistä. Nautin järjestyksessä seuraavat oluet: Saku Originaal, Sinebrychoff & Brooklyn Brewery Two Tree Porter, Laitilan Kievari Portteri ja Koff Portteri. Joten tulin nauttineeksi yhden liikaa. Saivat minut ylipuhuttua.

  Two Tree Porter on aivan loistavaa! Alan olla nyt aikaisempaa tyytyväisempi Salin oluttarjontaan. Kunpa pysyisi yhtä hyvänä jatkossakin! Parantamisen varaa edelleen olisi kyllä, mutta ikävä kyllä Salin olutkylmäkaappi on melko pieni.

  Sali on Pähkinärinteen juottoloista ollut ehdottomasti paras jo ennen tätä.

  VastaaPoista
 2. Garrett Oliver on näköjään yhdysvaltalainen oluenpanija ja olutkirjailija New Yorkista. Vuodesta 1994 mies on työskennellyt panimomestarina Brooklyn Brewery -panimossa. Mies on kiinnostunut oluitten ja ruokalajien naittamisesta keskenään.

  Tuon tekstinpätkän tiedot olin kääntänyt englanninkielisestä Wikipedia-artikkelista (teksti oli sisältänyt muutakin asiaa, mutten viitsi laittaa sitä tähän). Ja Tapio Kangas-Heiskasta taas sanoo suomenkielinen Wikipedia seuraavaa:

  Tapio Kangas-Heiska on Sinebrychoffin vastaava panimomestari. Porvoolainen Kangas-Heiska on tehnyt pitkän uran Sinebrychoffilla, lähtien kesätöistä vuonna 1981. Hän kävi panimomestarin opissa Baijerin Doemens Akademiessa 90-luvun puolivälissä. Vuodesta 1996 lähtien Kangas-Heiska on osallistunut kaikkien Sinebrychoffin uusien oluiden kehitykseen.

  VastaaPoista