sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Hajanainen merkintä Magneettimediasta, juutalaisvastaisuudesta ja kielteisyydestä lääketiedettä kohtaan

Kirjoitin tämän keskellä synkintä yötä, vaikka minun pitäisi mennä nukkumaan viimeistään yhden jälkeen. Lääkäri on niin sanonut.

Tavarataloketju J. Kärkkäisen kustantama ilmaisjakelulehti Magneettimedia on ilmeisesti lisännyt kielteisyyttä lääketiedettä kohtaan joillakin alueilla Pohjois-Pohjanmaalla. Magneettimedian kustantaja on tavarataloketju J. Kärkkäisen perustaja Juha Kärkkäinen.

Voipi käydä lukemassa asiaa koskevan Kalevan uutisen. Se on kyllä viime maaliskuulta, mutta kun minusta asia on edelleen ajankohtainen. Oi, katso siis:

Long Play: Magneettimedia lisännyt lääkekielteisyyttä - Juha Kärkkäinen pitää rokotteita hyödyttöminä

Uutisartikkelin lukijakommentit ovat mielenkiintoisia.

21. lokakuuta käräjäoikeus oli muuten tuominnut Kärkkäiselle sakkoja kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Olen kuitenkin ymmärtänyt, ettei tuomio ole vielä lainvoimainen, koska mies on valittanut tuomiosta hoviin. Aihetta silmällä pitäen, voit lukea Wikipedian artikkelin Magneettimediasta:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Magneettimedia

Se että Juha Kärkkäinen sai tuomion kansanryhmää vastaan kiihottamisesta ei oikeastaan nyky-Suomessa merkitse mitään. Kun kuka tahansa tiettyjen tahojen mielestä "väärää mieltä" oleva voi saada tuomion siitä. Taikka sitten uskonrauhan rikkomisesta.

Minusta itsestäni Juha Kärkkäinen silti vaikuttaa julkaisemiensa tekstien perusteella antisemitistiltä. Hänen lehtensä myös näköjään julkaisee Kansallinen vastarinta -uusnatsipoppoolta peräisin olevia artikkeleita. Tai ainakin tämän:

Kansallinen Vastarinta Magneettimedia-oikeudenkäynnissä

Itse nyt Magneettimediaa selattuani interwebissä tein havainnon, että lehti tosiaan julkaisee paljon tekstejä, joissa käsitellään juutalaisia. Tosin aivan kaikki nämä tekstit eivät näyttäisi olevan juutalaisia vastaan sinänsä. Israelin-vastaisuus on näissä teksteissä usein kantavana voimana. Itse olen vahvasti Israelin puolella. (Kunpa saisin siitä aiheesta joskus kirjoitettua blogimerkinnän.)

Lehti näyttäisi myös usein liputtavan jollakin lailla islamin puolesta. Hitlerkin muuten piti islamista. Mutta toisaalta piti hän buddhalaisuudestakin. Edellisestä hän piti sen sotaisuuden ja juutalaisvastaisuuden takia ja jälkimmäisestä sen eläimiin suhtautumisen takia. Adolf Hitler oli kasvissyöjä ja eläinten huonon kohtelun ja hyväksikäytön vastustaja. Ikävä kyllä hän oli lisäksi myös diktaattori, hyökkäyssotien johtaja ja kansanmurhaaja. Juutalaisuutta Hitler vihasi uskonnoista eniten. Toiseksi eniten hän varmaan vihasi kristinuskoa sen juutalaisen alkuperän ja "sääliluonteen" takia. Buddhalaisuuteenkin näyttäisi kuuluvan sama "sääliluonne", mutta sehän ei kuitenkaan perustu millään lailla juutalaisuuteen, joten se oli Hitlerin kannalta "halal".

Ainakin niissä Magneettimedian julkaisemissa jutuissa, joissa on juutalaiset mainittu, lukijakommentoijina näyttäisi viihtyvän usein antisemititistejä ellei jopa uusnatseja. Voihan siellä olla jokunen muslimikin.

Onneksi sentään useimmat Magneettimedian jutut eivät mainitse juutalaisia millään tavalla. Toinen usein näkemäni teema on tietenkin lääketiede tai siis se, että se ei kirjoittajan mielestä toimi. Mutta vaikea lehdestä on löytää artikkelia, joka ei olisi jollakin lailla hullu tai typerä. Jotain parempaakin luulin pari kertaa kyllä löytäneeni. Mutta tee itse arviosi lehdestä. Voit itse käydä lukemassa aviisia seuraavan linkin takaa:

Magneettimedia

Voit myös käydä lukemassa tämän blogimerkinnän aihetta sivuavaa keskusteluketjua Skepsiksen keskustelupalstalta. Sieltä minä sain itse asiassa idean tämän blogimerkintäni kirjoittamiseen. Itse en ole kuitenkaan ikinä saanut kirjoitettua tuonne mitään, vaikka palstaa seuraankin aktiivisesti. Linkki on seuraavassa:

keskustelua aiheesta Kärkkäisen / Magneettimedian rikostuomio

Ja jatkan seuraavassa ihmisen perusolemuksesta:

Itse olen sitä mieltä, että ihminen on uskonnollinen eläin, ja jos ihminen ei ole uskonnollinen, niin sitten hän on ainakin hörhö jollakin tavalla. Muistuttaisin siitäkin, että eettiset väittämät ovat myös uskonnollislaatuisia, koska niitäkään ei voi osoittaa todenmukaisiksi luonnontieteitten keinoin.

Suomi on nykyään vahvasti maallistunut. Onko niin, että kun on laajalti "virallisesta" uskonnosta luovuttu, niin sitten pitää kuitenkin uskoa kaiken maailman hörhöuskomuksiin? Onko tavallinen taikausko tullut kristinuskon tilalle?

Kristinuskon vastaiset ideologiat kansallissosialismi (nk. natsismi) ja marxismileninismi (nk. kommunismi) ovat mielestäni molemmat poliittisia taikauskon muotoja ja uskonnon korvikkeita. Noitiakin muuten alettiin Euroopassa polttaa vasta sitten kun kulttuuri oli alkanut maallistua, eli 1480-luvulla. Kun ihmisistä tulee epävarmoja, he tapaavat aikaisempaa enemmän turvautua hörhöilyyn. Kuten Luther on sanonut, niin ihmisellä on aina jokin sellainen, jota hän kohtelee Jumalanaan.

Vaikka tämä blogimerkintäni vilisee linkkejä, niin julkaisin sen täällä enkä oudonnäköisessä linkkien viljelyyn keskittyneessä kakkosblogissani, koska tähän tulin kirjoittaneeksi hieman enemmänkin asiaa kuin vain saatteeksi.

I PS 28.10.2013:  Asiaan liittyen voi ihan mielenkiinnosta lukija halutessaan tarkastaa 'Roskatiede – väärin käytettyä tiedettä' -blogin merkinnän Kauppaketju Kärkkäisen linja on vaaraksi syöpäpotilaille, oululaiset syöpälääkärit ovat saaneet tarpeekseen.

II PS 8.11.2013: Magneettimedian hengessä rokottamattomuuden ansiot näkyvät erityisesti seuraavassa uutisessa: Syyrian polioepidemian pelätään leviävän koko Lähi-Itään

III PS 5.1.2014: Magneettimediassa ei nykyään enää julkaista uutta aineistoa. Sen tilalle on perustettu Magneettimediaa hygieenisempi ja vaikeammin lähestyttävä KauppaSuomi.

IV PS 12.1.2014: Näköjään Magneettimediassa jostain syystä edelleen julkaistaan jotakin, eikä välttämättä aina järkevää. Oi, katso: uusvanha Magneettimedia

2 kommenttia:

 1. Tarkoitatko siis, että eettinen ja moraalinen ajattelu on uskonnollista vaikkei siihen liittyisikään minkäänlaista "yliluonnollista" ajattelua?

  Vai millä tapaa pidät minua hörhönä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se on ainakin uskonnollisluonteista. Uskotaan höpöihin asioihin kuten eettiseen käyttäytymiseen ja ihmisarvoon, vaikka semmoisella ei ole mitään kovaa faktaa takanaan. :)

   Poista