tiistai 8. lokakuuta 2013

James Hirvisaari ja Seppo Lehto

Olen märehtinyt kansantaiteilija Seppo Lehdon eduskunnan lehterillä aikaansaamaa kaustia viime päivät. Ja ajattelin, että nyt olisi korkea aika jo jotain kirjoittaa blogiani varten asiasta.

Seppo Lehto -niminen erikoinen mies oli siis mennyt Perussuomalaisten kohukansanedustaja James Hirvisaaren vieraaksi eduskuntaan. Ja siellä hän oli tehnyt lehteriltä käsin natsitervehdyksen. Ei väliä vaikka Lehto olisi tehnyt sen sijaan roomalaisen tervehdyksen, sillä muinaiset roomalaisetkin olivat täysin perseestä. Mutta joka tapauksessa, mies on kertonut keräävänsä kannatusta kansanedustaja Jussi Halla-ahon eurovaalikampanjaan, ja hänen Halliksen kannatussivustolleen kuva tästä tervehdyksestä sitten päätyi. Kansanedustaja Hirvisaari oli sitten Facebookissa kiittänyt Lehtoa vierailusta.

Itse Paholaisen sikiö kansanedustaja Jussi Halla-aho ei ole kuitenkaan ollut hirveän innostunut Seppo Lehdon harjoittamasta tavasta mainostaa häntä.

Jonkinlaista tilannetajun hirvittävää puutetta edustaja Hirvisaari oli kenties kokenut, sillä tämä kuva oli hänen ottamansa. Hirvisaari pyysi myöhemmin eduskunnalta anteeksi väärintekoaan. Se ei kyllä auttanut kauheasti, sillä Perussuomalaiset erottivat hänet puolueesta.

James Hirvisaari on tavannut olla valtamedian riepoteltavana vähemmänkin järkevistä syistä. Itse sanoisin miehen ulostulojen perusteella, että hän on suhteellisen tolkullinen ihminen, jolle ei todellakaan sovi hänen ylleen soviteltu natsin ja rasistin viitta. Helsingin Sanomien ja Ylen toimittajat ovat paljon pahempia.

Sanoisin myös, että hihamerkkikaustin yhteydessä James toimi kuin mies ja ryhdikkäästi kieltäytyi erottamasta avustajaansa, vaikka hänen oman puolueensa sudet kovasti sitä huusivat. Silloin Persujen eduskuntaryhmä oli erottanut Hirvisaaren joksikin ajaksi. Minun on muuten ollut vaikea antaa Hallikselle anteeksi sitä, miten tämä käyttäytyi silloin.

...Ollessani aikoinaan Maanmittauslaitoksessa töissä minä muuten tunsin Jamesin silloisen vaimon, mutta ei siitä nyt sen enempää...

Menneisyydessään kohukansanedustajan kohueduskunta-avustajana toiminut Helena Eronen oli Hirvisaaren jouduttua nyt erotetuksi ensin arvellut blogissaan, että mies tuskin siirtyy Muutos 2011 -puolueeseen.

Kokoomus-puolueen lähes ainoa maahanmuuttokriittinen jäsen Ilkka Partanen taas oli arvannut asian oikein. Partasessa on ennustajaukon vikaa.

Helena Eronen julkaisi sitten arvostavan blogimerkinnän Hirvisaaren Muutos 2011 -puolueeseen siirtymisestä. Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen oli Erosen ao. blogimerkinnän lukijakommenteissa sitten lausunut seuraavaa (lukijakommentti nro 7):

"Juuri äsken kirjoitin blogin, jossa toivoin äärioikealle puoluetta, jotta mukasivistyneillä ja mukasuvaitsevilla olisi ikioma sylkykuppi. Nyt se on saatu."

Ensimmäinen virhe Tossavaisen tässä lausumassa oli Muutos 2011:n väittäminen äärioikeistolaiseksi puolueeksi. Se kun ei ole muukalaisvastainen ja myöskin kannattaa demokratiaa ja sananvapautta eikä ole oikeastaan kovin oikeistolainenkaan. Ja lisäksi myös vastustaa poliittista väkivaltaa. Ja toiseksi, Muutos-puolue oli muodostettu jo vuonna 2009 eikä 2013. Kaiken lisäksi Tossavainen erehtyi siinä, että hänen ko. blogimerkintänsä olisi blogi. Sitä se ei ole, vaan blogimerkintä tai -kirjoitus.

Tossavainen on kyllä siinä täysin oikeassa, että nyt kun Muutos 2011 on saanut ensimmäisen kansanedustajansa, niin puolue tulee saamaan aikaisempaa huomattavasti suuremman osan nk. suvaitsevaiston paskamyrskystä osakseen. Ja kyllä, nimitys "suvaitsevaisto" on edelleen sarkasmia. Kuten on myös maahanmuuttokriittisten Jussi Halla-ahosta käyttämä nimitys "Mestari".

Tällä tapauksella lienee kaksi voittajaa. Suurin niistä on kansantaiteilija Seppo Lehto, joka sai runsain mitoin haluamaansa julkisuutta. Toinen voittaja on Muutos 2011 -puolue.

4 kommenttia:

 1. Sankaruutta tai ei. Jokainen voi ittessään miettiä seurauksia.
  Asia on vakava ja en olisi itsekään painanu tuota villasella.
  Värikkäitä persoonia, laidasta laitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ja sinun tunteman kirjailijan aikaisempi vaimo oli aikoinaan sanonut miehestään, että tämä kaveeraa kaiken maailman laitapuolen kulkijoiden kanssa. Nyt voisi sanoa, että James Hirvisaari kaveeraa erään himmeän tyypin kanssa.

   Poista
 2. Muutoksen ja piraattien riviin on päässyt lurahtatamaan oheinen kommunismin poliittisen stalinismipaskan tuoksuun vivahtava punatrolli:

  Muutos puoluehankkeen on hyvä raivata nämä erilaiset oikeat "natsittelijat" eli punatrollit, jotka eivät tunnista suomalaisia perinteitä, eivätkä osaa toistella kuin punaisia valheita pois joukoistaan ennen seuraavia vaaleja:

  Piraateissa ja Muutoksessa elää erikoinen karvapeikko @Kyuu Eturautti, joka haluaa samaistua mielikuvitushahmoihin ja punatrollien valheisiin tavastani tervehtiä ja joka toistuvasti yrittää häpäistä toimintaani punatrollien tapaan. Olen hänelle asiasta nyt jo toisen kerran lähettänyt postia. Palautetta saa antaa toisetkin:

  Lähetin hänelle viimeksi tänään 13.11.2013 palautetta:

  Arvon Kyuu Eturautti: Onko tekstisi asianmukaista, kun käytät halventavasti punatrollien kieltä Seppo Lehdon morjestelusta?

  Vain puhdasverinen kommari voi tervehtimistäni pitää "natsitteluna".

  Tiedät etten pääse laittamaan vastinetta aamulehden blogeihin, niin sekö houkuttaa suoraan "v...maan" kun tiedät ettet saa ketjuusi vastinetta?

  Kyllä pahantahtoiset helposti sinustakin saisivat vaikka mitä tekstiä aikaiseksi?

  Joten ole hyvä ja poista ko. tapaiset kirjoituksesi, kiitos.

  En minäkään ole arvioinut sinun morottamisiasi, saamisiasi tai pääsemisiäsi missään yhteydessä, enkä spekuloinut niillä. Mikä on motiivisi leimata seppo lehto-nimeä?

  Seppo Lehto

  Lähde:

  Kyuu Eturautti kommentoi_ 9 tuntia sitten
  eduskunnassa he häpäisevät koko instituution natsitervehdyksillä
  Aikas rohkean väitteen esität ja saat luvan kertoa kenestä puhe on. Ainoa tietämäni eduskunnan natsitervehtijä oli Seppo Lehto, joka ei kelpaa persujen saatika tiettävästi minkään muunkaan puolueen jäseneksi.
  Kyllä persuilta typeryyksiä on tapahtunut, mutta en nyt koe että...
  1. Viime aikoina olisi mitenkään erityisen outoja tapahtunut.
  2. Tai että muut puolueet olisivat viime aikoina sen vähemmän töpeksineet.
  Demareiden homontappomeiningit ja oululaisdemarin halu lukita naiset koteihinsa ovat nekin aika ikäviä nykymaailman mittapuulla. Pitäisikö näiden parin typeryksen takia tuomita koko sosiaalidemokraattinen liike? Ei mielestäni.
  Sinänsä yksi hyvä kysymys Arilta tuli. Mitä persut ovat saaneet aikaan? Henkilökohtaisesti uskon että esimerkiksi paljon parjattu Suomen Sisu on saanut aikaan paljon enemmän kun perussuomalainen puolue - ainakin toistaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas.

   Itsekin ennen vanhaan tein Hitler-tervehdyksiä, mutta vain demonstroidakseni tai pilan vuoksi. Roomalaisia tervehdyksiä olen tehnyt enemmän, mutta miten niitäkään erottaa Hitler-tervehdyksistä? Sittemmin olen lopettanut roomalaistenkin tervehdyksien tekemisen, kun olin saanut tietää, että muinaiset roomalaiset eivät suinkaan tehneet roomalaisia tervehdyksiä.

   Poista