tiistai 29. lokakuuta 2013

Persut, synti ja Jeesus

Perussuomalaiset ovat nyky-Suomen sylkykuppi. Kaikki edistykselliset ja suvaitsevaiset hyvät ihmiset hylkivät, vihaavat ja halveksivat heitä.

Jeesus Nasaretilainen taas on kristinusko-nimistä suosittua uskontoa kannattavien ihmisten eli kristittyjen palvoma Jumalan ainoa poika, joka on yhtä Jumalan kanssa. Tämä Jeesus eläessään vielä ihmisenä maan päällä seurusteli erityisesti syntisten kanssa. Persut ovat nyky-Suomen ehdottomasti todellisimpia syntisiä, ja tällaisten ihmisten kanssa Jeesus haluaa ennen kaikkea olla ja viettää aikaa.

Monikaan persuista ja heidän kannattajistaan ei ole korkea-arvoinen, hyvämaineinen, varakas tai korkeasti koulutettu. Mutta silläkään seikalla ei ole Jeesuksen silmissä väliä.

Silti kaikki persut eivät suinkaan pidä Jeesusta pelastajanaan. Rohkenen silti verrata tässä persuja Luukkaan evankeliumin syntiseen naiseen. Lainaan tämän pätkän Uudesta testamentista seuraavassa. Pyydän anteeksi kaikilta niiltä, joita tämä ärsyttää. Itsevanhurskailta ihmisiltä en kuitenkaan pyydä. Oi, katso:

Eräs fariseus kutsui Jeesuksen kotiinsa aterialle, ja hän meni sinne ja asettui ruokapöytään. Kaupungissa asui nainen, joka vietti syntistä elämää. Kun hän sai tietää, että Jeesus oli aterialla fariseuksen luona, hän tuli sinne mukanaan alabasteripullo, jossa oli tuoksuöljyä. Hän asettui Jeesuksen taakse tämän jalkojen luo ja itki. Kun Jeesuksen jalat kastuivat hänen kyynelistään, hän kuivasi ne hiuksillaan, suuteli niitä ja voiteli ne tuoksuöljyllä.

Fariseus, joka oli kutsunut Jeesuksen, näki sen ja ajatteli: "Jos tämä mies olisi profeetta, hän kyllä tietäisi, millainen nainen häneen koskee. Nainenhan on syntinen." Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Simon, minulla on sinulle puhuttavaa." "Puhu vain, opettaja", fariseus vastasi.

"Oli kaksi miestä", sanoi Jeesus. "He olivat velkaa rahanlainaajalle, toinen viisisataa, toinen viisikymmentä denaaria. Kun heillä ei ollut millä maksaa, rahanlainaaja antoi molemmille velan anteeksi. Miten on, kumpi heistä nyt rakastaa häntä enemmän?" Simon vastasi: "Eiköhän se, joka sai enemmän anteeksi." "Aivan oikein", sanoi Jeesus. Hän kääntyi naiseen päin ja puhui Simonille: "Katso tätä naista. Kun tulin kotiisi, sinä et antanut vettä jalkojeni pesuun, mutta hän kasteli jalkani kyynelillään ja kuivasi ne hiuksillaan. Sinä et tervehtinyt minua suudelmalla, mutta hän on suudellut jalkojani siitä saakka kun tänne tulin. Sinä et voidellut päätäni öljyllä, mutta hän voiteli jalkani tuoksuöljyllä. Niinpä sanonkin sinulle: hän sai paljot syntinsä anteeksi, sen vuoksi hän rakasti paljon. Mutta joka saa anteeksi vähän, se myös rakastaa vähän." Ja hän sanoi naiselle: "Kaikki sinun syntisi on annettu anteeksi."

Pöytävieraat alkoivat ihmetellä: "Kuka tuo mies on? Hänhän antaa syntejäkin anteeksi." Mutta Jeesus sanoi naiselle: "Uskosi on pelastanut sinut. Mene rauhassa."


PS Hyvää vauhtia Suomen toiseksi suureksi sylkykupiksi on muodostumassa nykyisin eduskunnassakin edustettuna oleva tuoreehko puolue nimeltä Muutos 2011. Onneksi olkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti