tiistai 5. marraskuuta 2013

"Ruukinmatruuna", Takkirauta-blogi ja konservatismi

Nimimerkki "Ruukinmatruuna" on pitänyt jo moninaisten vuosien ajan Takkirauta-nimistä blogia. "Ruukinmatruuna" sanoo olevansa metallialan ihminen, ja tästä on syntynyt hänen käyttämänsä nimimerkki ja blogin nimi.

"Ruukinmatruuna" on minusta yksi älykkäimmistä blogosfäärin kirjoittajista. Jotkut ovat epäilleet, että hänen nimimerkkinsä takana piilisi kirjoittajakollegio yhden ihmisen sijaan.

Joka tapauksessa kuluneiden vuosien aikana Takkirauta-blogi on saanut liudan uskollisia lukijakommentoijiakin, joihin kuulun satunnaisesti minäkin.

Bloginpitäjä on uskonnoltaan buddhalainen ja hänelle elämän pyhyys on tärkeä asia. Myöskin hän jatkuvasti esittää olevansa konservatiivi. Itse olen sitä mieltä hänen "konservatismistaan", että kyseessä ei ole aate, joka olisi helposti tunnistettavissa konservatismiksi, vaan hänen oma poliittinen aatteensa, jonka osana konservatismi on.

Itse olen myös nimittänyt itseäni konservatiiviksi, mutta olen aina määritellyt sen tietyllä tavalla määritellyksi erityiseksi konservatismiksi.

"Ruukinmatruunan" blogi löytyy täältä:

Takkirauta-blogi

Vuosia sitten kirjoitin nettisivuilleni "omasta konservatismistani. Oi, katso:

Hyviä tapoja kunnioittava konservatiivi

Yli vuosi sitten olin kirjoittanut tänne blogiini myös omasta asemastani poliittisella kentällä. Oi, katso:

Oma asema poliittisella kentällä

...
PS 6.11.2013:

Seuraavat blogimerkinnät lienevät tämän aiheen yhteydessä vielä esittelemisen arvoisia:

Tiede-lehden kolumnisti Marko Hamilo oli kirjoittanut blogiinsa kommentoiden Jonathan Haidt -nimistä sosiaalipsykologia, joka väittää, että arvoliberaalien moraali on yksipuolisempaa kuin konservatiivien. Oi, katso blogimerkintä:

Miksi 60-lukulainen ei ymmärrä nykynuoria

"Ruukinmatruuna" taas kommentoi omassa blogissaan poleemisesti mutta ymmärtäen tätä Hamilon blogimerkintää. Oi, katso:

Etiikkansa kullakin

...
PS 21.5.2016: Ja sitten Takkirauta loppui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti