keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Antifasistitko natseja?

Ruotsissa ovat juuri paikalliset "antifasistit" maanantain vastaisena yönä erään Ruotsidemokraatteihin lukeutuvan poliitikon asunnon ikkunan rikkoneet, kahta autoa vahingoittaneet ja jättäneet uhkauksen hänen postilaatikkoonsa. Myös henkilön asunnon ulko-oveen oli maalattu spraylla uhkaus.

Myöskin tiistaita vasten yöllä Uddevallan poliisille soitti puolueeseen kuuluva jäsen, joka kertoi, että hänen autoonsa kiinnitetty räjähde oli räjähtänyt. Se oli aiheuttanut vahinkoa auton pelteihin ja laseihin. Myöskin miehen autoon ja asunnon seiniin oli kirjoitettu uhkauksia.

Uhkakirjoituksiin oli liitetty kirjainyhdistelmä AFA. Se on lyhenne sanoista Antifascistisk Aktion, joka on Ruotsissa koko maan laajuinen verkosto, joka antifasismin nimissä harjoittaa poliittista väkivaltaa ja huliganismia. Monet AFA:n jäsenistä lienevät pelkureita, jotka eivät uskalla ottaa vastuuta omista teoistaan saatikka elämästään.

Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että eivät suinkaan läheskään kaikki maahanmuuttokriittisyyden vastustajat kannata terrorismia. Mutta terrorismin ainakin hiljaisesti hyväksyvien osuutta näistä joukoista on mahdotonta arvioida täsmälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti