tiistai 12. marraskuuta 2013

Melko kallis ja voimakas sekä myös varsin hyvä olut

Te olette kaikki persaukisia homoja, jotka eivät tajua oikeasta kulttuurista mitään! No ei nyt sentään... Anteeksi.

Jokin aika sitten oli Myyrmäen Alkoon ilmaantunut norjalaisen Nøgne Ø -panimon tuote nimeltä Dark Horizon 4. edition. Se on tyypiltään imperial stout. Olut myytiin 0,25-litraisessa pullossa. Sen hinnaksi tuli lähes 12 euroa. Oluen alkoholiprosentti oli luonnollisesti tasan 16. Jos ketään kiinnostaa, niin litrahinnaksi oluelle tuli enemmän kuin 47 euroa.

Alkon luonnehdinta oluesta kuului näin: musta, erittäin täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, paahtomaltainen, kahvinen, lakritsinen, kypsän hedelmäinen, mustapippurinen, runsas.

Jokunen viikko sitten kulttuurielämäntuntijakollegani Janne oli ostanut sitä kulttuurielämänviettotapahtumaa varten. Nautimme sen viimeisenä kaikista oluista. Olut oli musta ja maultaan aromikas ja vivahteikas. Hämmästyttävää on se, että oluessa ei maistunut alkoholi ollenkaan läpi.

Antaisin mielelläni Dark Horizon 4. edition -oluelle arvosanan "se on luokkaa maailman toiseksi paras olut". Kaikista paras olut on edelleenkin minun ja melko varmasti myös Jannen mielestä yhdysvaltalaisen Flying Dog -panimon Double Dog Double Pale Ale.

Noh, valitettavasti Dark Horizon 4. edition -oluen kanssa oli käynyt niin, että Myyrmäen Alko oli tuottanut sitä varastoon vain vähäisiä määriä, enkä saanut maistaa ikinä kokonaista pullollista itsekseni. Olut oli loppunut täysin kesken. Onneksi Janne oli sen verran ostanut sitä varastoon, että saattoi tuoda viime lauantaina vielä yhden kulttuurielämänviettotapahtumaan nautittavaksi. Hyvää oli, mutta tämänhän olen jo todennutkin.

...
PS, vielä saman vuorokauden sisällä: Tulinpa käyneeksi tänään Alkon myymälässä Myyrmäessä. Tarkoitukseni oli ostaa lauantain myöhäisillan viettoani varten normaalit (eli tavallisten ihmisten kannalta epänormaalit) kolme oluttani. Tein kuitenkin merkittävän havainnon, että Dark Horizon 4. edition -olut ei vastoin luulojani ollutkaan vielä lopussa. Niinpä ostin kaksi muuta olutta ja kolme Dark Horizonia. Pitääpä kertoa kulttuurielämäntuntijakollegalleni.

PS 23.11.2013:

Viime maanantaina nautin yhden Dark Horizonin aivan yksin ja siten etten ollut ennen sitä nauttinut yhtään oluita. Oli kuulepas loistavan hyvää, kyllä!

Viime torstaina tänne luokseni kokoontui ryhmä naisia nauttimaan kanssani alkoholijuomia. Tarkoitukseni oli illan päätteeksi oluellisesti sivistyneimmän näistä kanssa nauttia puoliksi varastoon säästämäni Dark Horizon. Hän ei kuitenkaan saanut olutta alas, kun se meinasi tulla heti ylös. Niinpä nautin lähes koko oluen sitten omaan naamaani. Hyvää, hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti