tiistai 26. marraskuuta 2013

Taas yksi aineopiskelija Hommaforumilla

Pahalle Hommaforumille oli ilmestynyt uusi aineopiskelija nimeltä Mailis Uusiniemi muutama päivä sitten. Hommaforumin ylläpito on todentanut käyttäjän henkilöllisyyden, jos ketään asia kiinnostaa.

Mailis on sosiaalityön pääaineopiskelija Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta. Hän sanoo olevansa pro gradu -tutkielmassaan kiinnostunut selvittämään millä tavalla itseään maahanmuuttokriittisiksi määrittelevät henkilöt suhtautuvat maahanmuuttajiin. Hänen esioletuksensa on, että maahanmuuttokriittisen nettikeskustelufoorumin jäsenet suhtautuvat maahanmuuttajiin kielteisemmin kuin muut suomalaiset.

Täytyy sanoa, että hänen esioletuksensa on vääristynyt. On selvää, ettei hän ole aikaisemmin käyttänyt aikaansa pahalla Hommaforumilla oleskeluun. Nimittäin siellä lähes yksinomaan suhtaudutaan myönteisesti Suomeen hyvin sopeutuviin ja suomalaisia ja heidän kulttuuriaan ja kieltään kunnioittaviin maahanmuuttajiin. Vaikkakin hyvin nuivasti saatetaan toisaalta suhtautua sellaisiin maahanmuuttajiin, jotka eivät halua eivätkä yritä sopeutua Suomeen ja opetella sen kieltä tai kunnioita suomalaisia ja heidän kulttuuriaan tai joista on Suomelle merkittävää taloudellista taakkaa tai joiden olemassaolo Suomessa heikentää suomalaisten arkielämän turvallisuudentunnetta.

Itse olen sitä mieltä, että ottaisin Suomeen mieluummin miljoona kristittyä tai uskonnotonta neekeriä kuin miljoona valkoista muslimia. Länsimaista kulttuuria ymmärtävistä neekereistä olisi paljon enemmän iloa Suomelle ja suomalaisille kuin sellaisista valkoisista ihmisistä, joiden mielestä islamin ja muslimien tulee vallita maailmaa ja näiden uskovaisten kannalta vääräuskoisia ja jotka pitävät omalta kannaltaan vääräuskoisia ja väärällä tavalla pukeutuvia naisia huorina, joita saa kohdella miten huvittaa. Puhumattakaan sellaisten ihmisten suhtautumisesta toisinajatteluun. Minulle kävisivät myös buddhalaiset neekerit. Toisaalta en silti haluaisi, että Suomen niemen asukkaiden geenistöön jo vuosituhansia sitten valikoituneet geenit joutuisivat merkittävässä määrin väistymään tulijoitten geenien tieltä. Mielestäni erilaisuus ja moninaisuus ovat rikkautta. Ja luulen tätä mieltä olevan selvän enemmistön pahan Hommaforumin jäsenistä.

Itselläni on muuten ulkomaalaisperäisiä sukulaisiakin, ja näillä on ihon pigmentti tummempi kuin kantasuomalaisilla. Tosin muslimeita he eivät ole, joten heitä voi olla oikeinajattelevien hyvien ihmisten vaikeampi suvaita. Ja siksikin, että he eivät suostu olemaan suvaitsemisen passiivisia kohteita.

Tämä aineopiskelijamme oli siis aloittanut pahalla Hommaforumilla keskusteluketjun, jossa porukka sitten keskustelee aiheesta. Jotkut ovat aika kriittisiäkin aloittajaa kohtaan. Oi, katso jos kiinnostaa:

Oletko kiinnostunut vastaamaan kysymyksiin maahanmuuttajista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti