blogi jonka tarinointi ei oikein ole sopusoinnussa sen enempää järkiperusteisen maahanmuuttopolitiikan vastustamisen, oikeinajattelun, konformismin, eläinten kiusaamisen kuin hyvän oluen päälle sylkemisenkään kanssa

keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Eivät Vihreät ole natseja!

Sellaista ääntä on kuulunut, että Vihreät ovat natseja, koska he natsien tapaan kannattavat sosiaaliohjelmia ja haluavat suojella luontoa ja eläimiä.

Itse olen asiasta eri mieltä. Se, että joku kannattaa sosiaaliohjelmia ja luonnon ja eläinten suojelua, ei suinkaan ole riittävä merkki siitä, että kyseinen taho olisi natsi tai natsimainen muuta kuin kovin rajatussa suhteessa. Siihen rajattuun suhteeseen toki osittain kuuluu sekin, että osa Vihreistä kannattaa natsien tapaan sananvapauden rajoittamista "väärää" mieltä olevilta.

Mutta Vihreät kun natseista poiketen kannattavat demokratiaa ja vastustavat rasismia ja poliittista väkivaltaa, joten minusta ei ole oikein nimittää koko puoluetta natsipuolueeksi.

8 kommenttia:

 1. Vihreät eivät totisesti ole natseja:
  kansallissosialismi oli kansaan vetoava eli populistinen liike.

  Vihreät ovat asettaneet itsensä korkealle tyhmän kansan yläpuolelle, kokien olevansa oikeutettuja ja suorastaan velvoitettuja sanelemaan surkeille muurahaisihmisille miten heidän on Vihreitä toteltava.

  Vihreät ovat mitä suurimmassa määrin elitistinen ja aristokraattinen puolue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta toisaalta kyllä hekin haluavat antaa budjetista kaikkea hyvää ja kaunista kansalle.

   Ja natsitkin myös sanelivat, ja heillä oli myös kaikki valta sanella.

   Toisaalta kyllä Hitler teki Saksan asevoimista epäaristokraattisen. Mutta en usko, että Vihreätkään kauheasti olisivat pitämässä aateliston puolia Suomen puolustusvoimissa.

   Poista
 2. Käytin väärin termiä "aristokraattinen". Sehän viittaa syntyperän mukaan jaettavaan valtiovaltaan.

  Oikea termi olisi varmaankin ollut "oligarkkinen":
  vaikka Vihreät kannattavat demokratiaa, he eivät oikein aina vaikuta olevan tyytyväisiä demokratian tuloksiin?

  Paremminkin he vaikuttaisivat olevan halukkaita saamaan saneluoikeuden siihen, ketkä ja millaiset ihmiset voitaisiin päästää valtiolaivan ruoriin heidän rinnalleeen.

  Jollain tapaa kun tulee vaikutelma, että ikään kuin kokevat sen ruoripaikan kuuluvan heille itselleen lähtökohtaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla näin. Toisaalta en minäkään haluaisi nähdä kaikenlaisia ihmisiä valtiovallan ruorissa. Tuskin kukaan.

   Vihreissä on lisäksi myös mukana jokunen liberaali henkilö.

   Poista
 3. Vihreitä nimitetään aika kovin sanoin milloin miksikin, varsinkin niiden puolesta, jotka kokevat, että ilmastonmuutos ei koske heitä, tasa-arvo ei kuulu kaikille, toimeentuella elävät ovat loisia jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, juu. Mutta luultavasti kaikkien poliittisten puolueiden jäsenistöä nimitellään vaikka miksi.

   Poista
 4. Tuntuu olevan myös toimittajilla tuo kekseliäisyys välillä hukassa, viitaan jääprinsessa kohuun. Mitä kohauttavampi otsikko sen parempi näyttää olevan nykyisen journalismin trendi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se että ihmiset haluavat kaiken lukemansa ilmaiseksi, on oikeasti vaikeuttanut toimitusten kannattavuutta. Siksi on helposti kiusausta klikkiotsikointiin.

   Poista