maanantai 14. lokakuuta 2019

Kylmä mökkireissu

Lauantaina 5.10.2019 lähdin pienimmän pikkuveljeni J:n kanssa mökille. Wanhempi pikkuveljeni S vaimonsa W:n ja tyttärensä L:n kanssa olivat menneet sinne jo edellisenä päivänä.

Alun perin oli ollut puhetta menosta jo edellisenä viikonloppuna. Ja silloin sinne olisi kannattanutkin mennä, koska oli vielä suhteellisen lämmintä, mutta J:lla oli ollut silloin jotain muuta menoa, joten hän ei olisi päässyt mukaan.

Matkalla Hämeenlinnanväylällä näin mielenkiintoisen näyn eli bussin, joka veti perässään peräkärryä.

Koska ajoimme vahingossa tietyn Riihimäen liittymän ohi, kävimme kaupassa ja Alkon myymälässä vasta Hämeenlinnan keskustassa. Siellä käymme mökkireissujen yhteydessä muuten vain harvoin.

Paitsi että mökillä oli kylmä, niin olin ottanut mukaan kolme kappaletta 0-prosenttisia oluita. Minulle tuli mökillä ollessa mieleen, että alkoholittomat oluet todellakin maistuvat oudolta ja minun kannattaisi alkaa tutustua alkoholittomiin viineihin, varsinkin, jos niitä löytyy pienissä annosko'oissa.

Täältä (erittäin pitkä teksti) pääset lukemaan, mistä syystä pidän nykyisin alkoholitonta linjaa.

Ensimmäisenä päivänä W kävi sienestämässä. Sieniä löytyi vain jonkin verran.

Pikkaisen leikin L:n kanssa. Mutta ilman kylmyyden takia leikit jäivät lopulta vähiin.

Jo klo 16:n aikoihin ensimmäisenä iltana hengitys höyrysi.

Yritin ennen auringon menoa mailleen ottaa myös hieman aurinkoa.

Pikkaisen tein muutakin työtä ensimmäisenä iltana kuin L:n vahtimista ja seurana olemista. Jonkin verran raahasin risutavaraa suurelle kuopalle. Ja myöhemmin vein jonkin verran klapeja saunan puupinoihin.

J:n toinen koira Leidi oli mukana. Tämä on mukava ja varsin rauhallinen, mutta J:n ensimmäisestä koirasta Johnnystä saamiensa kokemusten vuoksi L vierastaa nykyään kaikkia koiria, mikä on sääli.

Leidi lähti pitemmälle karkumatkalle ollessani rahtaamassa puuklapeja. Hänellä on kaulapannassaan kiinni GPS-laite, jonka avulla hänet aina löydetään. Jos hän olisi ihminen, niin hän olisi pakohuoneiden Houdini.

L käytti paljon kännykkääni, koska ulkona oli kylmä. Lisäksi hän tahmasi sen.

Ensimmäisen iltana ruoaksi laitettiin tulista lihapataa, joka oli varsin hyvää. Koska lihaa oli vielä runsaasti jäljellä, nautin J:n ohella sitä myöhemmin lisää. Tulin melkoisen täyteen.

W lämmitti saunan. Kylmästä ilmasta oli se etu, että suihkun osittain vedenlämmittimen kautta tuleva vesi tuntui lauteilla istumisen jälkeenkin lämpimältä. Shampooni oli kuitenkin jähmettynyt kylmyydessä melkein liikkumattomaksi. Oli suhteellisen vaikea saada sitä pullosta ulos.

Kylmästä ilmasta oli myös se etu, ettei tarvinnut koko ajan nesteyttää itseään.

Yöllä ennen nukkumaanmenoa grillattiin makkaraa, ja osa meistä söi niitä. Söin myös karpalokiisseliä, joka oli melko mielenkiintoista. Nautin myös hieman Fazerin pähkinäsuklaata, koska sitä kerran tyrkytettiin.

En saanut yöllä kunnolla nukuttua, mutta onneksi ei ollut mitenkään selkeän kylmä sisätiloissa. J:llä taisi olla enemmän, kun hän nukkui makuuaitassa, jossa on nykyisin heikommanlainen lämpöeristys, Leidin kanssa. Porukka nousi ylös suurin piirtein kukonlaulun aikaan, siis jos meillä olisi ollut kukko. Vasta parin tunnin ylimääräisen löhöämisen jälkeen nousin itse lopullisesti ylös.

Kun olin noussut ensimmäisen kerran, väliaikaisesti, ylös, niin W paistoi minulle kananmunan.

Noustuani lopullisesti ylös nautin kananmunariisijuttua, jota muut olivat jo syöneet.

Päivällä pikkaisen aikaa satoi lunta.

Ennen kotiin lähtöä grillattiin vielä makkaraa ja keitettiin kahvia.

Lähdin J:n kyydillä kotiin puoli yhden maissa. Veikkaisin, että koskaan aikaisemmin en ole mökiltä lähtenyt kotiin näin aikaisin. S, W ja J jäivät mökille vielä lyhyehköksi aikaa olemaan tämän jälkeen.

Kotimatkalla satoi välillä pikkaisen räntää. Ennen Linnatuulen huoltoasemaa näimme suolistonsa levittäneen kissan. Viimeisen kolmesta oluestani nautin kotimatkalla. Huomasin silmäripsiini kertyneen rähmäpaljouden. Nurmijärvellä ohitsemme porhalsi hälytysvalot välkkyen Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ambulanssi. Se oli kaukana kotoaan.

Kotiin päästyäni putsasin kännykkäni näytön.

4 kommenttia:

  1. ABECEDE-ajokortilla saa ajaa moottoripyörää, henkilöautoa, kuorma-autoa ja bussia sekä vetää kaikilla perävaunua. Siksi ihmetyttääkin hieman, miksei A:n perässä ole E:tä?

    Vai vierastaa pieni L kaikkia koiria? Ehkäpä se ajan mittaan helpottaa, kun vierastamisen aiheuttaneet toistuvat negatiiviset kokemukset ovat poistuneet ja tilalle tullut asiaan littyviä toistuvia positiivisia kokemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Ja Johnny saattaapi olla jo viiden vuoden kuluttua myös vainaja.

      ...Voisin L:lle puhua rennosti yhden kaverini koirasta, jonka kanssa olin tässä yhteensä kolmena päivänä enemmän tekemisissä. Neljä kuukautta vanha, hieman pureskeleva, mutta mukava koira oli kyseessä.

      Poista