maanantai 1. huhtikuuta 2019

Journalistin ohjeista, joita Yle jossain vaiheessa on sanonut noudattavansa

Kun kaikki "väärää mieltä olevat" ovat Ylen silmissä "äärioikeistolaisia", niin lopulta kukaan ei ole enää äärioikeistolainen. Tässä on sama juttu kuin sadussa 'Pekka ja susi'. Jos narraa riittävän monta kertaa ihmisiä sanomalla, että susi tulee, niin lopulta ihmistä ei enää uskota, kun susi todella tulee.

Tämä ulostuloni liittyy Ylen 21.3.2019 julkaisemaan uutisartikkeliin Äärioikeiston ennakoitu voitto aluevaaleissa pakottaa Hollannin pääministerin etsimään uusia tukijoita. Oula Lintula oli Facebookissa samana päivänä, kun uutisartikkeli julkaistiin, lausunut kommenttinaan siihen:
Lainaus journalistin ohjeista, joita Yle jossain vaiheessa on sanonut noudattavansa: "Otsikoille, ingresseille, kansi- ja kuvateksteille, myyntijulisteille ja muille esittelyille on löydyttävä sisällöstä kate.
PS. Muista Tompan hyvä merkki Vastallista ŝuismia.

2 kommenttia:

  1. Onko ylenanto todella ilmoittanut joskus noudattavansa ko. ohjeita? Ovat varmaan nauraneet vedet silmissä kun antoivat ilmoituksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai ne ovat, juu. Mutta kun alan itsesääntelyssä ei ole mukana eri mieltä olevia, niin omaa agendaa saa joka tapauksessa ajaa miten tahtoo, ihan riippumatta julistuksista.

      Poista