keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Tietyt suomalaiset eduskuntapuolueet ovat nationalismin vastaisuudessaan tekopyhiä

Suomalaisista eduskuntapuolueista Kansallinen Kokoomus, SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, Keskusta ja Ruotsalainen kansanpuolue jossain määrin selvästi sanovat vastustavansa nationalismia. Perussuomalaiset hyväksyy ihmiskasvoisen nationalismin, kuten SDP ja Vasemmistoliitto hyväksyvät ihmiskasvoisen sosialismin. Ja luulen, että myös Kristillisdemokraatit melko lailla hyväksyvät ihmiskasvoisen nationalismin.

Tässä merkittävien puolueiden nationalismin vastaisuudessa on ilmeisimmän lisäksi yksi merkittävä vika. Se, että nämä puolueet eivät ole johdonmukaisia arvostelussaan. Jos nämä puolueet eli Kokoomus, SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto, Keskusta ja Ruotsalainen kansanpuolue oikeasti vastustaisivat kaikkea nationalismia, niin ne vastustaisivat myös kaikkia niitä urheilukisoja, mukaan lukien olympialaiset, joissa kilpaillaan kansallisten tunnusten alla. Niissä jos missä on mukana kansallista uhoa.

Minä taas olen aina valmis heittämään pääni taaksepäin ja nauramaan kovaan ääneen tuollaisen nationalismin mielettömyydelle (mutta itse olen kyllä aina valmis myöntämään, että pelkkä kansallinen uho on huomattavasti parempi asia kuin tuhoamissota kansallisuuden nimissä). Mutta te ette uskalla. Luulen, että jos kyse ei ole ihan pelkästään tekopyhyydestä, niin syy voi olla myös siinä, että jos nämä puolueet ottaisivat nationalisminvastaisuutensa vakavasti, niin ne kutistuisivat kuin kivekset kylmässä yhden-kahden kannatusprosentin minipuolueiksi.

Lisäksi minä ihmettelen sitä, että jos Kokoomus todella vastustaa nationalismia, niin miksi sen nimessä lukee edelleen "Kansallinen".

PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa nationalismi-aiheeseen liittyvät blogikirjoitukseni Heikko nationalismi ja vahva nationalismi ja Antinationalisteista.

2 kommenttia:

  1. Nationalisteilla yleensä katsotaan puhuttavan äärioikeistolaisista kansanpuhdistajista, jotka ovat kaikkea maahanmuuttoa vastaan, rodun puhtaanapitäjiä, vain askeleen päässä natsismista. Niin se vaan käsitys on kyseisestä sanasta muuttunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Mielestäni sellaiset ihmiset, jotka kirjoittavat tällä lailla käsitteen sisällön uudestaan, ovat lutkia.

      Poista