maanantai 15. huhtikuuta 2019

Kiitän kansalaisia

Kun olen netsi ja ennen wanhaan olin ollut hommaforumilainenkin. Niin kun kuluvan Herran vuoden 2019 sunnuntaina huhtikuun 14. päivänä illalla eli eilen vaalihuoneistojen sulkeutumisen aikoihin katselin interwebin uutisia, niin minusta näytti siltä, että Perussuomalaiset olisi jäämässä äänimäärältään kolmanneksi eduskuntavaaleissa.

Olin jo valmis harjoittamaan nuhtelua viitaten samalla joitakin päiviä aikaisemmin julkaisemaani blogimerkintään Kannattaa äänestää, kuule. Mutta kun pari tuntia myöhemmin kävin uudestaan tarkastamassa asiaa, niin paikkamäärissä Perussuomalaiset oli pääsemässä jaetulle ykkössijalle SDP:n kanssa.

Valitettavasti hetken päästä tilanne oli jo sellainen, että puolifasistinen SDP:n oli kirinyt paikoissa yhden verran edelle. Mutta ei tämä maailmaa kaada. Vaikka fasismia vastustankin. Vastustan muuten myöskin Hitlerin kansallissosialismia. Ja Pohjois-Korean järjestelmää.

SDP sai Ylen tulospalvelusivun mukaan 40 paikkaa eduskuntaan 17,7 prosentin ääniosuudella. Lisäystä paikkoihin tuli kuusi, eli ihan kohtuullinen voitto tuli. Perussuomalaiset sai vain yhden vähemmän eli 39 paikkaa 17,5 prosentin ääniosuudella. Lisäpaikkoja puolue sai yhden. Kokoomus sai 38 paikkaa, ja lisäpaikkoja sekin sai yhden. Keskusta romahti 31 paikkaan, eli vähennystä tuli 18 paikan verran. Vihreät ja Vasemmistoliitto nousivat reilusti.

Jos Piraateissa ei olisi nykyään paljon sellaisia ihmisiä, jotka todellisten lisäksi metsästävät myös kuviteltuja natseja, niin surisin sitä, ettei se saanut vieläkään yhtään paikkaa eduskuntaan.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne olisi ollut kiitollinen isommasta äänimäärästä, mutta se hymyksi muuttui varmaan kuitenkin siitä, kun yhdellä paikalla päihittivät Perussuomalaiset.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho juhlisti kolmatta jytkyä suudelmalla. Hän myös oli vaalien äänikuningas, ja ohitti samalla henkilökohtaisessa äänimäärässsä Helsingin vaalipiirissä aikaisemman ennätyksen haltijan Sauli Niinistön.

Oma ehdokkaani, pitkätukkaisen ituhipin näköinen metallimusiikin ystävä ja wanhan kunnon ajan liberaali sekä persu, joka halusi laillistaa kannabiksen, ei tullut valituksi. Se on sääli.

Mutta nyt täytyy sanoa, että kiitän kansalaisia. Lisäksi voisin kiittää maailmankaikkeutta ja mahdollisesti myös Jumalaa, mikäli Hän on vaikuttanut kolmosjytkyn tapahtumiseen. Kiitän myös sitä, etten ollut tuona ilon hetkenä koomassa, sillä se olisi vienyt minulta mahdollisuuden tarkastaa asiaa interwebissä.

Kun tämä merkintäni julkaistuu aamulla, niin olen ollut jo monen tunnin ajan pehkuissa ja ehkä pari tuntia unessakin, mutta ajattelen tätä kirjoittaessani, että tuskin tulos tuosta enää kauheasti muuttuu. Voi toki tulla joku uudestaanlaskenta, mutta sillä ei liene kauheasti merkitystä.

Perussuomalaisten perustajasta ja nyt jo entisestä puheenjohtajasta Timo Soinista minun tekee mieleni spekuloida lopuksi. Mitä jos Perussuomalaiset saavutti hänen aikoinaan kaksi jytkyä sen vuoksi, että puolueessa oli mukana myös maahanmuuttokriittisiä ihmisiä? Ja mitä jos Perussuomalaiset jatkossa pärjää varsin hyvin ilman laajaa joukkoa ei-maahanmuuttokiittisiä ihmisiä?

Timohan ei asettunut ehdolle itse perustamansa loikkaripuolueen listoilta. Hän varmaan katsoi, että oli saavuttanut sen mikä oli saavutettavissa.

Siniset ei saanut yhtään paikkaa eduskuntaan.

2 kommenttia:

  1. Eiköhän tuo tullut puolitoista vuotta sitten varsin selväksi, kuka ne Jytkyn ja Jatkojytkyn teki:
    monelle Soinin siniseen kelkkaan hypänneelle PS:n kansanedustajalle tuli epäilemättä hirveänä järkytyksenä havaita, että Halla-ahon johtamien Perussuomalaisten kannatus pysyikin ennallaan, mutta Sinisten kannatus oli prosentin luokkaa.

    Siitäkin suurin osa oli Soinin henkilökohtaista kannatusta, ja loput muiden Sintu-uuvattiministereiden.
    Puolueen kannatus oli yhtä kuin nolla.

    Perussuomalaiset olivat koko olemassaolonsa ajan ainoastaan Soinin henkilökohtainen vaaliorganisaatio, jolle kelpasivat vallan hyvin halla-aholaisten äänet.
    Kesäkuun 2017 jälkeen Siniset olivatkin sitten vain Soinin ja kumppaneiden hillotolppapuolue, jonka ainoa tehtävä oli taata heille makoisaa hilloa vaalikauden loppuun asti.

    Oikeastaan ihmettelen, miksi uuvatit ylipäänsä lähtivät eduskuntavaaleihin, vaikka heidän täytyi ymmärtää olemassaolevat realiteetit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja vaikka ennen vuoden 2017 kesäkuun puoluekokousta Sampo Terhollakaan ei ollut ollut arvoerimielisyyksiä Halliksen kanssa.

      Toivossa on hyvä elää. Kyllä uuvatit tosiaan saivat vetoapua hieman ministereidensä olemassaolosta, mutta se ei tarpeeksi auttanut. Eikä toivo riittänyt voittoon.

      Luulen uuvattien alun perin ja vähän myöhemminkin lukeneen liian hartaasti wanhamedian tuotoksia. Ei kaikki ole totta, mitä lehdessä lukee!

      Kansalaiset eivät kenties sittenkään arvostaneet tarpeeksi kesän 2017 petosta eivätkä sitä, että Siniset yritti olla mielin kielin poliittisiin vihamiehiinsä eli löllösuvaitsevaisiin päin. Eivät edes löllösuvaitsevaiset arvostaneet sitä kovin paljoa. Kun he halusivat täydellisen antautumisen Sinisiltäkin.

      Poista