blogi jonka tarinointi ei oikein ole sopusoinnussa sen enempää järkiperusteisen maahanmuuttopolitiikan vastustamisen, oikeinajattelun, konformismin, eläinten kiusaamisen kuin hyvän oluen päälle sylkemisenkään kanssa

maanantai 29. huhtikuuta 2019

Tompan uusi kasvismaitosekoitus

Minua ovat lähes kahden vuoden ajan vaivanneet maidosta ja maitotuotteista aiheutuvat vatsavaivat. Niinpä olin äskettäin keksinyt itselleni perverssin mutta lyhytaikaisen harrastuksen. Maistelin pitkänperjantain 19.4.2019 iltana erilaisia kasvismaitoja niitä myös yhteen sekoittaen. Minulla oli jääkaapissa soija-, riisi-, kaura- ja mantelimaitoa.

Jo aikaisemmin olin maistanut ja kerran myös pistänyt kulttuurielämätapahtumaan kämpilläni lauantaina osallistuvien ihmisten kahveihin tilkan mantelimaitoa maidon sijaan. Yksi vieraistani välttyi tältä, koska hän juo kahvinsa mustana. Niin minäkin yleensä teen, lähes kaksi vuotta maidosta aiheutuvista vatsavaivoista kärsineenä, ainoana poikkeuksena lauantai-illat. Kun seuraavana lauantaina kysyin toiselta vieraaltani, että haluaako hän kenties kahviinsa maitoa, niin hän vastasi kieltävästi. Jouduin siinä sitten ilmoittamaan hänelle, että olen vaihtanut takaisin tavalliseen maitoon. Ja hän kaatoi sitten sitä kahviinsa.

Mantelimaito ei näytä sopivan kovin hyvin kahvimaidoksi. Ja saman mielipiteen olen kuullut muualtakin sittemmin.

Kokeilin myöhemmin kauramaitoa. Tarjosin sitä myös vierailleni kahviin laitettavaksi, eikä heillä ollut erityisesti mitään sen makua vastaan. Yksi vieraistani maistoi kahvissa kyllä kermamaisuutta. Kaura sisältääkin tietääkseni rasvaa.

Kun pitkänäperjantaina kokeilin noita kaikkia kasvismaitoja, niin omasta mielestäni ykköseksi suoriutui riisimaito. Sen maku oli varsin neutraali. Toiseksi suoriutui makuaistillani soijamaito. Kolmanneksi tuli kauramaito. Ja viimeiseksi jäi mantelimaito, joka oli minun makuuni melko jyrkkää.

Seuraavaksi rupesin sekoittamaan kasvismaitoja keskenään.

Tulin siihen tulokseen, että manteli paistoi mausta liikaa läpi myös kahden eri kasvisjuoman sekoituksissa.

Paras sekoitustulos tuli ehkä laittamalla lasiin noin 3/4 riisimaitoa ja loput soijamaitoa. Sitä voisin suurin piirtein juoda jo kylmiltään.

Kohtuullista tuli myös siitä, että laittoi kaikkia neljää saman määrän lasiin. Vaikkakin mantelimaitoa olisi kannattanut laittaa hieman vähemmän.

Päätin ruveta käyttämään säännöllisesti riisimaitoa, koska ei noita sekoituksia jaksa.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut kokeen onnistumisesta, sait valinnan tehtyä. Itse en ole koskaan riisimaitoa juonut, täytyypä kokeilla. Kaura ja soijamaito on tuttuja, Vanilijasoijamaito tekee kahvista makukahvin, kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Veikkaan, ettei vaniljasoijamaitoa voi juoda kovin hyvin kylmiltään.

      Poista