perjantai 29. maaliskuuta 2019

Kuuman, kostean, löysän Mombasan

Uuden-Seelannin Christchurchissä oli joitakin päiviä sitten laskettu haudan lepoon terrori-iskussa kuolleita muslimeita. Ylen uutisartikkelin mukaan rukouskutsut kaikuivat ympäri surevaa maata, ja maan pääministeri Jacinda Ardern ja paikalla olleet naispuoliset poliisit peittivät "solidaarisuudesta" päänsä huiveilla.

Jos joku olisi tehnyt yhtä mittavan terrori-iskun natseja vastaan näiden ollessa kokoontuneina palvomaan muinaispohjoismaisia jumalia, niin samat ihmiset varmaankin pitäisivät myöskin solidaarisuudesta käsivarsissaan hakaristinauhaa.

Islamilainen huivi nimittäin on merkki naisen alisteisesta asemasta islamilaisen kulttuurin piirissä. Toiseksi islamilainen yhteisö on syntymästään eli 600-luvulta jKr. alkaen harjoittanut väkivaltaista pyhää sotaa koko muuta ihmiskuntaa vastaan. Tällaisella "solidaarisuudella" annetaan mielestäni vääränlainen signaali. Näiden ihmisten olisi tullut olla hautajaisissa kuten he ovat olleet ennenkin, omina itsenään, tukemassa terrori-iskun uhrien omaisia ja läheisiä.

2 kommenttia: