maanantai 25. maaliskuuta 2019

Puolueiden puheenjohtajista ainakin Jussi Halla-aho kannattaa rikokseen syyllistyneiden turvapaikanhakijoiden karkottamista

Kuulemma rikokseen syyllistyneiden turvapaikanhakijoiden karkottaminen jakaa eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden puoluejohtajia MTV:n vaalikoneeseen annettujen vastausten perusteella.

Itse ihmettelen tätä. Sitä olettaisi turvapaikanhakijan olevan kiitollinen turvapaikasta. Mutta jos ryhtyy rikokseen, niin se on tavallaan oma ilmoitus siitä, ettei kunnioita vastaanottavaa yhteiskuntaa ja sen ihmisiä eikä oikeastaan haluakaan turvapaikkaa. Luulisi, että kaikki puoluejohtajatkin nyt tajuaisivat, että rikokseen ryhtyminen on turvapaikanhakijan oma valinta. Mutta puoluejohtajat ovatkin lähempänä eläimiä kuin muut ihmiset.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho oli vaalikonevastauksessaan lausunut asiasta: "Vähin, mitä suojelua saavalta ihmiseltä voidaan vaatia, on kunnollinen käytös. Julkisen vallan ensisijainen tehtävä on turvata suomalaisten turvallisuutta."

Myös Juha Sipilä (Kesk.), Petteri Orpo (Kok.), Sampo Terho (Sin.) ja Paavo Väyrynen (Täht.) ovat sanoneet kannattavansa rikokseen syyllistyneiden turvapaikanhakjoiden karkottamista. Tosin tämä saattaa olla vain vaalipuhetta, sillä aikaisemmin kyseiset herrat (ehkä) Väyrystä lukuun ottamatta ovat antaneet ymmärtää tämänkaltaisten kannanottojen olevan rasismia.

Puoluejohtajista Pekka Haavisto (Vihr.), Li Andersson Vas.) ja Anna-Maja Henriksson (Ruots.) taas ovat olleet kääntämättä takkejaan noiden herrojen tapaan. Sitä täytyy kunnioittaa.

Antti Rinne (Sos.) ja Sari Essayah (Krist.) taas sijoittuivat vastauksissaan keskivaiheille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti