keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Siirtolainen halusi osoittaa mieltä murhaamalla 51 lasta

Senegalilaissyntyinen aiemmin pienempiin rötöksiin syyllistynyt Italian kansalainen oli bussinkuljettajana Milanossa toimiessaan kaapannut kuljettamansa bussin ja aikonut tuhota kyydissään olevat 51 lasta fyysisesti sytyttämällä bussin palamaan. Mies oli kerännyt kyyditettäviltään kännykät talteen, mutta yksi lapsista onnistui kuitenkin hälyttämään apua. Mies saatiin pysäytettyä eikä hän onnistunut myöskään tappamaan kyydissä olleista lapsista ketään.

Karabinieerien edustaja Luca De Marchis sanoi Sky24- kanavalle, että kuljettaja oli osoittanut tällä tavalla mieltään Välimerellä tapahtuneita tuhansien siirtolaisten kuolemia vastaan.

Toivottavasti mies saa pitkän vankeustuomion ja toivottavasti myös hän menettää Italian kansalaisuuden ja tulee karkotetuksi vankeustuomionsa istuttuaan takaisin Senegaliin.

Mutta sitten itse kysymykseen siirtolaisten kuolemista Välimerellä. Kyllä nyt jokainen järkevä ihminen tajuaa, että jos haluaa mennä johonkin maahan töihin, niin se tulee tehdä virallisten kanavien kautta. Jos joku maa ei juuri tiettyä ihmistä kaipaa työvoimaksi, niin hän voi mennä sellaiseen maahan, joka haluaa ottaa hänet vastaan. Niin yksinkertaista se on.

Huonoin mahdollinen tapa yrittää päästä töihin laillisesti on matkustaa Välimeren yli ihmissalakuljettajien luultavasti vuotavalla laivalla, joka on luultavasti vielä ylikuormattu.

Viidenkymmenenyhden lapsen murhaaminen ei varmaankaan ole oikea tapa osoittaa mieltä. Onneksi se ei nyt onnistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti