maanantai 11. kesäkuuta 2018

Jos me kaikki ryhtyisimme syvähenkisiksi vegaaneiksi?

Jos pitäisi jokaisen ihmisen lopettaa lihan sekä yleensä eläinperäisen ravinnon syönti tai nauttiminen, koska syvähenkisyys ja eläinten oikeudet. Ja jos ei saisi koeputkilihaa eikä itsestään kuolleita eläimiäkään syödä. Ja jos ei saisi luonnollisuuden takia nauttia B12-vitamiiniakaan purkista. Niin kuinka kauan kestäisi, että olisi syntynyt luonnollisen evoluution kautta uusi ihmiskunta, jonka jäsenet eivät tarvitsisi ollenkaan eläinperäistä ravintoa?

Tietääkö muuten kukaan, että onko olemassa tällä hetkellä ainuttakaan sellaista ihmistä, jonka ei elääkseen tarvitse nauttia ollenkaan eläinperäistä ravintoa tai täydentää kasvisravintoa purkista saatavalla B12-vitamiinilla?

4 kommenttia:

 1. En tunne ketään, mutta Koreasta tai Japanista semmoisia voi hyvinkin löytyä. Sielläpäin käytetään joissakin resepteissä B12:ta sisältävää merilevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Olen itsekin kuullut tästä vitamiininlähteestä. Mutta sitä pitäisi alkaa ilmeisesti kasvattamaan vähän suuremmassa määrin, jotta myös kaikki suomalaiset ynnä muut voisivat ryhtyä syvähenkisiksi täysvegaaneiksi.

   Poista
 2. Kunhan edes pystyisin vähentämään lihansyöntiä huomattavissa määrin, niin tuntisin tekeväni jotain hyvää, mutta olen vain sittainen kasvisyöjä, joka aina lokakuun loputtua syö pihvin. Siis nykymittapuun mukaan huono ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Mutta punaisen lihan ja sokerin syönti aiheuttavat myös pahanhajuista pierua. Vuonna 1400 suomalaiset söivät keskimäärin melko terveellisesti ja luontoa kunnioittaen. Ja pieru oli melko hyvälaatuista.

   Poista