tiistai 19. joulukuuta 2017

Pohjois-Korean keskitysleirit ovat vielä pahempia kuin Auschwitz

Kokoomushenkisessä Verkkouutiset-verkkolehdessä julkaistussa uutisartikkelissa kerrotaan, että vastikään julkaistun Asianajajien kansainvälisen liiton IBA:n kolmen tuomarin tekemässä raportissa kerrotaan Pohjois-Korean keskitysleireillä vallitsevan sen verran kauheat olot, että olisi syytä viedä maan niissä tekemät rikokset sopivan tuomioistuimen käsiteltäviksi.

Inquiry on Crimes Against Humanity in North Korean Political Prisons -raportissa kerrotaan järjestelmällisistä murhista – myös pienten lasten murhista, kidutuksista, kristittyjen kiduttamisesta ja tappamisesta heidän uskontonsa perusteella, raiskauksista, pakkoaborteista, nälkiinnyttämisestä ja lukemattomiin kuolemiin johtavista ylitöiden teettämisestä.

Pohjois-Korea kieltää syyllistyneensä rikoksiin. No eiväthän ne olekaan rikoksia Pohjois-Koreassa.

IBA:n tuomareista Thomas Buergenthal oli lapsena ollut Saksassa Auschwitzin ja Sachsenhausenin keskitysleireillä ja Kielcen getossa. Hänen luonnehdintansa mukaan olosuhteet Pohjois-Korean keskitysleireillä ovat yhtä kaameita tai pahempia kuin ne, jotka hän itse lapsena koki.

Se on aika paljon se.

Englanninkielinen raportti löytyy täältä.

2 kommenttia:

 1. Toivoisin, jos joulupukkikin olisi olemassa, että Koreat yhdistyisivät rauhanomaisesti ja Pohjois-Korean kansalaiset saisivat vapauden. Tosin nämä toiveet ovat hiukan kaukana nykytodellisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Koreoiden välillä on suurempi elintasokuilu nykyään kuin mitä oli Saksojen välillä maiden yhdistyessä vuonna 1990. Se joka tapauksessa hieman vaikeuttaa asiaa lisää.

   Pohjoiskorealaisten keskipalkka on noin 30 eurosenttiä kuukaudessa. Ja aina maan kansalaiset eivät edes saa palkkaansa. Asiaa toki helpottaa perheissä usein se, että kotirouviksi rekisteröityneet naiset saavat tehdä omaa bisnestä.

   Poista