perjantai 15. joulukuuta 2017

Ei feminismiä vaan tasa-arvoa!

Joku presidenttiehdokas Tuula Haatainen (sd.) haluaa Uuden Suomen uutisartikkelin mukaan feministisen ulkopolitiikan osaksi Suomen hallitusohjelmaa ja Euroopan unionia.

Itse kannattaisin mieluummin maskulistisen ulkopolitiikan ottamista osaksi Suomen hallitusohjelmaa ja Euroopan unionia. Termi maskulismi tarkoittaa sukupuolten tasa-arvoa ajavaa aatetta. Feminismi ei ole erityisen tunnettu sukupuolten tasa-arvon ajamisesta vaan ennen kaikkea siitä, että ajetaan vain naissukupuolta olevien todellisia tai kuviteltuja etuja ja jätetään miessukupuolta olevien ihmisten tasa-arvo-ongelmat huomiotta.

Maskulismi sopii sukupuolten tasa-arvoa ajavan aatteen nimeksi feminismiä paremmin, koska se ei ole terminä aikojen saatossa niin paljoa kompromettoitunut.

Vertailun vuoksi voisi sanoa, etteivät myöskään sellaiset termit kuin marxismileninismi, kansallissosialismi ja islam sovi tällaisen aatteen nimeksi.

5 kommenttia:

 1. Esim. politiikassa, uskonnossa ja yleensä elämässä miehet jyrää naiset. Kas tässä, mitä wikipedia sanoo maskulismista;"Maskulismi (tai maskulinismi) on yhteiskuntateorian suuntaus ja poliittinen katsomus, joka korostaa miehen oikeuksia ja haluaa näin saavuttaa tasa-arvoa sukupuolten välille." Eli; KOROSTAA MIEHEN OIKEUKSIA!! ELI, VASTAKOHTA feminismille!! Paitsi että feministit yrittävät saada (ja saavatkin!!) samat palkat ja päätäntävallan, mikä miehillä jo on! Maskulismi on RIISTOA!! Jo ennestään perseellään olevan tasa-arvon toteuttamisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko yksikään julkifeministi sanotaanko vaikka viimeisten 20 vuoden aikana kiinnittänyt huomiota miessukupuolen edustajien tasa-arvo-ongelmiin?

   Mielestäni feministit voisivat karkottaa joukoistaan sellaiset ihmiset, jotka ajavat vain naisten etuja ja oikeuksia.

   Toinen vaihtoehto olisi sitten sellainen, että aletaan käyttää sukupuolten tasa-arvoa ajavasta aatteesta jonkinlaista sukupuolisesti neutraalia nimitystä.

   Poista
  2. Niin, ja Suomessa sukupuolten tasa-arvo on mielestäni toteutunut varsin hyvin. Vaikka onhan niitä puutteitakin, kuten miesten yleinen asevelvollisuus.

   Poista
  3. Naisten "tasa-arvoa" koskevat vaatimukset ovat näyttäneet ja näyttävät edelleen kulkevan demonstroituun tapaan:
   vaaditaan miehille kuuluvia vapauksia ja oikeuksia, mutta vastuut ja velvollisuudet saavat pysyä vastakin miesten ikiomassa hallussa.

   Naiset eivät myöskään vaikuta olevan kovinkaan kärkkäitä tämän saman "tasa-arvon" vaatimisen nimissä luopumaan naisille sukupuolensa johdosta kuuluvista etuoikeuksista.

   Eivätkä loppujen lopuksi tunnu edes tyytyväisiltä kaikkeen tähän asti saavuttamaansa;
   siinä tuntuu olevan jotain vikaa, vaikka eivät itsekään oikein osaa eritellä mitä.

   Miksi pitäisikään: miesten sortoa ja riistoahan se jollain tapaa joka tapauksessa vain on?

   Poista
  4. Juu. Länsimaissa elävät maailman vihaisimmat feministit ja naiset.

   Poista