Voiman käyttäjillä on yliluonnollisia kykyjä kuten telekinesia, ennustaminen ja mielenhallinta, ja he voivat myös tehostaa fyysisiä kykyjään kuten nopeuttaan ja refleksiään; nämä kyvyt vaihtelevat henkilöstä riippuen ja kehittyvät harjoittelun kautta. Vaikka Voimaa voi käyttää hyvään, sillä on myös pimeä puoli, jonka käyttäjät kyllästävät itsensä vihalla, suuttumuksella ja julmuudella.Saagassa jedit käyttävät Voimaa hyvään, kun taas sithit käyttävät Voiman pimeää puolta valloittaakseen koko galaksin. Tämä Voima on samaan aikaan sekä realismia että uskontoa.
Voiman pimeä puoli ei ole valoisaa puolta voimakkaampi, mutta se on helpompi ja nopeampi.
Voiman pimeästä puolesta minulle tulee mieleen Jeesus Nasaretilainen, kristillisen joulun ja pääsiäisen sekä kristinuskon päähenkilö. Ei siksi, että Jeesus olisi ollut pahan vallassa, vaan siksi, että on helpompi avautua Jumalan hengen voimalle perustamalla suhteensa häneen yksin Kristuksen eli Jeesuksen sovitustyöhön. Näin on vaikka ei uskoisikaan Jumalaan.
Seuraa väistämätön mahdollisesti vieläkin oudompi loppuhöpinä. Siksi tarjoan mahdollisuuden tätä linkkiä klikkaamalla päästä lukemaan nettisivukokonaisuuteni Daniil Harms, neuvostokirjallisuuden absurdi mestari. Ja loppuhöpinä on sitten tässä alla:
Omien laskelmieni ja huomioideni perusteella minulla itselläni toimii jonkin verran huonosti suoraan Jumalalle avautuminen. Mutta jos ei halua Kristuksen sovitustyöhön turvautua, tai edes avautua suoraan Jumalalle, niin voi avautua maailmankaikkeudelle. Omien huomioideni ja laskelmieni perusteella sekin toimii vain 75 prosentin tehokkuudella siitä mitä Kristuksen sovitustyöhön turvautuminen.
Vaikka olen jonkun laskelmien mukaan puolikristitty ja toisen mukaan käytännössä pakana, niin minulle silti merkitsee Jeesus jotain. Vaikka en edes usko uskovani siihen, että Uuden testamentin kertomukset Jeesuksen syntymän tapahtumista ja varhaisiästä ovat varmasti totta, sillä pidän niitä oikeastaan myytteinä.
Joten toivotan hyvää ja rauhallista kristillistäkin joulua kaikille!
Lisäksi haluaisin sanoa, että Episodi ykkönen pilasi minulta koko Tähtien sota -saagan loppuelämäni ajaksi.
Minä puolestani olen buddhalaisuuteen taipuvainen agnostikko, suhtautuen jumalten olemassaoloon samaan tapaan kuin Albert Camus'n romaanin "Sivullinen" päähenkilö Mersault:
VastaaPoistaen usko jumalia olevan olemassa, mutta en silti katso voivani mennä väittämään, etteikö sellaisia voisi olla olemassa.
Kuitenkin jos minua vaadittaisiin valitsemaan joko kristittyjen tai ateistien rivit, valitsisin kristityt. Eurooppalainen kulttuuriympäristömme kun on suureksi osaksi kristinuskon muokkaamaa, eikä lopputulos ole noin niinkuin globaalisti katsottuna niitä kaikkein epäonnistuneimpia.
Niinpä siis katson tarpeelliseksi pitää kiinni kristinuskosta, vaikka en sen opinkappaleihin uskokaan.
Niissä merkeissä toivotan hyvää joulua kaikille tämän lukijoille, viettävätpä he nyt Kristuksen syntymäpäiviä tai keskitalven juhlaa!
Okkei, juups. Kuten monet ovat varmaan huomanneet, niin minulla on toinen jalka edelleen kristinuskossa kiinni. Lisäksi voin sanoa olevani kulttuurikristitty.
PoistaHyvä termi tuo kulttuurikristitty, jos se tarkoittaa helkilöä, joka on saanut arvot kristillisen tapakulttuurin mukaisesti moraalikäsitystä myöten.
VastaaPoistaJoo. Sinun ja minun tuntema edesmennyt Jarkko oli kulttuurikristitty. Ja Jussi Halla-aho on kulttuurikristitty.
Poista