lauantai 2. joulukuuta 2017

Liberaalissa yhteiskunnassa tällaisen puheen tulee olla laillista ja siedettyä

Jonkun metaelokuvan ohjannut Wille Hyvönen on Helsingin sanomat -lehden artikkelin mukaan lausunut seuraavaa:
Valkoisella heteromiehellä ei ole oikeutta olemassaoloon. Olen aivan helvetin vihainen valkoisille heteromiehille, ja minulla on siihen oikeus.
Minusta ihan hyvin sanottu. Ja koska kaikesta on ihmisellä oikeus olla vihainen ja kaikkia ja kaikkia saa periaatteessa vihata, niin voitaisiin myös yhtä hyvin sanoa analogisesti vaikka:
Mustalla heteromiehellä ei ole oikeutta olemassaoloon. Olen aivan helvetin vihainen mustille heteromiehille, ja minulla on siihen oikeus.
Heteromies voitaisiin myös vaihtaa heteronaiseen tai homomieheen tai -naiseen ja musta tai valkoinen intiaaniin tai khoi-kansan jäseneen. Liberaalissa yhteiskunnassa kaiken tällaisen puheen tulee olla laillista ja hyväksyttyä.

Toivottavasti torstaina 30.11. Herran vuonna 2017 käräjäoikeuden suorittama uusnatsistisen Pohjoismainen vastarintaliike -järjestön Suomen osaston kieltäminen ei kavenna sananvapautta vaan päinvastoin laajentaa puhumisen vapautta poispäin natsismista. Me ansaitsemme ja tarvitsemme pelkästään sillä perusteella, että me olemme ihmisiä, liberaalin yhteiskunnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti