torstai 31. elokuuta 2017

Presidentti Trumpin harjoittamasta tiettyjä tiedotusvälineitä vastaan hyökkäämisestä

YK:n ihmisoikeuskomissaari jordanialainen Zeid Ra'ad Al Hussein on äskettäin lausunut, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin hyökkäykset mediaa vastaan voivat rohkaista ihmisiä väkivaltaan toimittajia vastaan. Hän kysyy, että eikö presidentti kanna vastuuta, jos ao. tiedotusvälineiden jotain toimittajaa vahingoitetaan.

Olen sitä mieltä, että on täysin sananvapauden rajoissa nimittää jotain uutisvälinettä valhemediaksi tai irvistellä sille muuten sanallisesti.

Minusta presidentti Trump ei ole kuitenkaan kehottanut eikä yllyttänyt väkivaltaan toimittajia tai toimituksia vastaan. Jos hän niin tekisi, niin se olisi aivan eri asia ja vaatisi toimenpiteitä. Mutta sellaiseen hän ei ole vielä syyllistynyt.

Vaatisi myös toimenpiteitä, mikäli presidentti Trump tai mikä tahansa poliittinen tai uskonnollinen taho pyrkisi muulla tavoin tuhoamaan tiedotusvälineiden vapauden.

On jokaisen ihmisen omalla vastuulla pyrkiä saamaan itselleen monipuolinen ja mahdollisimman pitkälle todellisuutta vastaava kuva maailmasta. Tätä pyrkimystä ei tietenkään presidentti Trumpin irvistely tiedotusvälineille ja toimittajille muuta mitenkään.

Jos joku kuitenkin syyllistyy väkivaltaan median edustajaa tai edustajia kohtaan, niin hän on itse vastuussa teostaan. Vaikka presidentti Trump olisi häntä siihen yllyttänytkin. Mitä hän ei ole tähän mennessä tehnyt. Mutta jos hän siihen kuitenkin joskus syyllistyisi, niin uskon, että hänen edustamassaan Republikaanisessa puolueessakin syntyisi suuri haloo, ja hänen poliittinen uransa olisi siinä samassa ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti