sunnuntai 27. elokuuta 2017

Uni taikasienistä

Näin jokin aika sitten seuraavanlaista unta:

Minä ja joku tuttuni teimme teetä taikasienistä. Nautimme sitä. Jonkin ajan kuluttua näkymä rupesi vääristymään, ja minusta se oli hieno asia.

2 kommenttia:

 1. Useimmissa näkemissäni unissa maailma vääristyy aika lailla. Ajan rakenne on muuttunut. Sen voin itsekin huomata herättyänikin, jos vain muistan.

  Useimpia uniani en muista. Onneksi, sillä herään tuon tuostakin painajaisiini, jotka ovat hyvin samanlaisia kuin elokuvan "Event Horizon" tekijät uskoakseni näkevät. Sen kaltaisia ne nimittäin olivat olleet kauan ennen tätä elokuvaa nähtyäni.

  Joitain uniani haluaisin silti voivani jatkaa. Niistä herääminen tuntuu pilaavan koko päivän: miksi tämä ei voinut ollakaan todellisuutta.

  Niistä unista herättyäni voin jossain määrin ymmärtää ihmisiä, jotka syövät tässä todellisuudessa sieniä, joiden kemikaalit lähettävät heidät johonkin toiseen todellisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unissa logiikka heittää usein häränpyllyä. Osaltaan siksi niiden kulkua on vaikea selvittää itselleen ja muille herättyä. Ne ovat sikäli vähän kuin psykooseja.

   Itse en pahemmin taida nähdä Event Horizon -tyyppisiä unia tai painajaisia. Muunlaisia painajaisia kyllä välillä. Onneksi ei-painajaisia näkyy myös paljon.

   Itsekin näen välillä sellaisia unia, joista en haluaisi herätä. Ilmankos näin sieniunen.

   Itse toivoisin voivani nähdä selkounia, eli sellaisia unia, joissa tajuaa, että kyse on unesta ja voi itse ainakin jossain määrin vaikuttaa siihen, mitä unessa tapahtuu. Niiden näkemistä voisi opetella kuulemma, mutta en ole jaksanut ryhtyä semmoiseen.

   Poista