keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Vapaus on meille annettu

Ylen sivuilla oli julkaistunut kauhea uutinen, jossa kerrotaan, että mies oli huudellut "rasistisia" solvauksia ilmeisesti samassa junassa olleille kahdelle "muslimitytölle".

Kun muut matkustajat olivat yrittäneet saada miehen lopettamaan, tämä hyökkäsi heidän kimppuunsa ja puukotti useita. Kaksi heistä kuoli ja lisäksi kolmas matkustaja haavoittui.

Uutisartikkelissa kerrotaan, että mies onnistuttiin saamaan kiinni, vaikka oli ensin päässyt pakenemaan paikalta. Mielestäni tyyppi ansaitsee niin ankaran rangaistuksen kuin tuomioistuin hänelle tuleekin langettamaan. Poislukien kuolemantuomio. Yhdysvalloissa rikoslainsäädäntö on melko rajua. Tämä johtuu maan monikulttuurisuudesta.

Tapahtuma on järkyttävä. Itse toivoisin silti toimittajilta hieman suurempaa analyyttisyyttä uutisia kirjoittessaan. Mielestäni, jos huutelun syy oli tuossa rasistinen, niin silloin on tarpeetonta mainita, että huutelun kohteet olivat "muslimityttöjä". Jos taas kyse on islamin vastaisuudesta, niin sellainenhan ei ole rasismia.

Ja sitä paitsi, mistä sitä tiedetään, että olivatko huutelun kohteena olleet tytöt todella muslimeita? Mitäs jos heidän isänsä on pakottanut heidät pitämään päässään huntua? Entäs jos he haluaisivat vapautua tämän totalitaarisen turmeluksen vallasta? Entäs jos he aikuistuttuaan menevät naimisiin ei-muslimien kanssa? Silloin kuitenkin yhteisönsä arvostamat muslimit nimittelisivät heitä huoriksi.

Joka tapauksessa, oli tuon miehen täysin väärin ruveta huutelemaan ihmisille, joita ei tunne, saatikka sitten ryhtyä murhaamaan ihmisiä.

Uutisessa kerrotaan myöskin, että "Yhdysvaltain islamilainen ihmis- ja kansalaisoikeusjärjestö, Council on American-Islamic Relations", on kehottanut presidentti Donald Trumpia vastustamaan "lisääntyvää islaminvastaisuutta" Yhdysvalloissa.

Mielestäni islaminvastaisuus ei ole väärin eikä se ole rikos eikä sen pidäkään olla rikos. Ja toiseksi, sanat ihmisoikeusjärjestö ja islam eivät oikein sovi millään lailla yhteen. Se on vähän kuin puhuisi kansallissosialistisesta ihmisoikeusjärjestöstä. Joka tietenkin kehottaisi Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia vastustamaan lisääntyvää kansallissosialismin vastaisuutta Yhdysvalloissa.

...Mielestäni paljon myönteisempää kuin opetella ulkoa Koraanin jakeita, tai Adolf Hitlerin Taisteluni-kirjan jakeita, on lukea vaikka tämä. Se on tervehenkistä kamaa. Ja perustuu todellisuuteen. On myös yhtä myönteistä ryhtyä liberaaliksi eli vapaudenaatteen kannattajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti