torstai 18. toukokuuta 2017

Oikeinajattelevat ihmiset ajavat usein kaksilla rattailla sananvapauden suhteen

Ylen sivuilla julkaistui Marjo Näkin kirjoittama uutisartikkeli, jossa tämä puhuu hyväksyen siitä, että virolainen kauhugallerian jäsenenä suomalaiselle kirjailijalle Timo Hännikäisellekin (linkin takana miehen blogi) vertoja vetävä (minun ilmaisuni, ei toimittaja Näkin) kirjailija Kaur Kender on vapautettu lapsipornosyytteistä, vaikka tämä on kirjoittanut tietyllä tavalla hirveää kirjallisuutta.

On mielenkiintoista aina bongata tätä oikeinajattelevien ihmisten kaksinaismoralismia. Muuten ollaan niin hirveästi ja kovasti sananvapauden puolella, mutta sitten ei, jos sananvapauden käyttöön syyllistyy omasta mielestä väärää mieltä oleva ihminen. Muistan elävästi sen, kun Yle nimitti Jussi Halla-ahoa, itse Paholaisen sikiötä (voi olla Ylen toimittajienkin keskuudessaan usein miehestä käyttämä ilmaisu, mutta en tiedä asiaa varmasti), rotutohtoriksi. Eikös ole oikeasti niin, että jos kansallisliberaalia tohtori Hallista saa nimittää rotutohtoriksi, niin Kaur Kenderiä saa nimittää pedofiiliksi?

PS Pyydän varmuuden vuoksi anteeksi toimittaja Marjo Näkiltä, jos tämä on minun siitä tietämättä käyttänyt elämässään valtavasti aikaa Jussi Halla-ahon sananvapauden puolustamiseen. Mutta Yle ansaitsisi siitä huolimatta moitteeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti