keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Ketkä konservatiivit ovat pahimpia, mitä?!!

Ylen sivuilla julkaistui Ahti Kaarion kirjoittama kunnioittava uutisartikkeli, jossa kerrotaan, että Ranskan vastavalittu uusi presidentti Emmanuel Macron on nimittänyt maan uudeksi pääministeriksi Le Havren pormestarin, konservatiivi Edouard Philippen.

Olen ollut siinä käsityksessä, että Ylessä melko yleisesti vastustetaan konservatismia, ja nyt sitten ulos tuli tällainen artikkeli! Voi aikoja, voi tapoja! Onko Ylestä tulossa konservatiivinen media?

Vastahan Ylessä on kuukausien ajan kauhisteltu Yhdysvaltain uutta konservatiivipresidentti Donald Trumpia, ja nyt sitten tällaista... Donald Trump lienee jossain määrin konservatiivi sekä sanan perinteisessä että yhdysvaltalaisessa merkityksessä. Jälkimmäisessä "konservatiivi" katsotaan "liberaalin" vastakohdaksi. Perinteisessä määrittelyssähän konservatismi ja liberalismi sijoittuvat aatteellisesti pitkälle päällekkäin.

Mutta haluaisin kysyä näin avoimessa kirjeessä Yleisradiolle, että onko Ranskan Edouard Philippe laitoksen toimittajien mielestä yhtä kauhea konservatiivina kuin Kristillisdemokraattien jäsenet, esim. Päivi Räsänen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti