sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Juho Eerola (ps.) haluaa vihapuhetutkijoiden panostavan arabian ja somalin kielen hallintaan

Kokoomuksen linjoilla olevassa Verkkouutiset-julkaisussa julkaistui Ilkka Ahtokiven kirjoittama uutisartikkeli, jossa päästetään paha mies Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola ääneen ihmettelemään sitä, että eikö Suomen poliisilla pitäisi olla kielitaitoa selvittää myös esim. arabian tai somalin kielellä tehtyjä vihapuheita.
Juho Eerolan mukaan vihapuheesta puhuttaessa on ymmärrettävä, ettei se rajoitu kansalliskieliimme vaan on monikulttuurinen vihailmiö.

– Poliisilla pitäisi olla riittävä määrä esimerkiksi somalia ja arabiaa osaavia henkilöitä palveluksessaan, jotta ilmiötä voitaisiin torjua ennen kuin se johtaa todellisiin tekoihin, kuten Tanskassa on jo tapahtunut, hän sanoo.
Jos vihapuhelainsäädännön tulee olla, niin totta kai silloin on väärin, jos Suomessa asustavista ihmisistä ainoastaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi lausutuista vihapuheista voi nostaa syytteen. Kyse on silloin ihmisten asettamisesta eriarvoiseen asemaan lain edessä.

Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että vihapuheen tulee olla periaatteessa laillista. Jos vain "Oikeat Mielipiteet" sallitaan, niin kaikki muut kansalaiset paitsi nuorimies Niilo Paasivirta joutuvat virkavallan kanssa tekemisiin. Mukaan lukien poliisit. Vakavammin sanoen, jos ihminen pitää omistaan eroavien mielipiteitten julkituomista rikoksena, niin sellainen ihminen on raukka, verrattavissa Adolf Hitleriin, jolta puuttui nykytiedon mukaan toinen kives. Tosin vaikka varmaa tietoa ei siihen aikaan tosiasiassa ollut vielä olemassa, niin asiasta laulettiin jo toisen maailmansodan aikana. Siis Hitlerin kiveksistä. Joista toinen puuttui.

Mielestäni kriminalisoitavissa olevista teoista ainoastaan kunnianloukkauksen ja kehottamisen rikokseen tulee olla rajattuja sananvapauden suojan ulkopuolelle.

Mielestäni sananvapaus on se mikä pitää kansakuntamme oikealla tiellä, eivät totalitaristit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti