tiistai 4. huhtikuuta 2017

Japanialaiset tykkäävät tappaa valaita, perkele

Kansainvälinen valaanpyyntikomissio kielsi kaupallisen valaanpyynnin vuonna 1986. Myös Japani on mukana komissiossa, mutta se on jatkanut valaanpyyntiä.

Japani on perustellut ja perustelee edelleen pyyntimatkojaan tutkimustarkoituksilla.

Ylen sivuilla julkaistui Aishi Zidanin kirjoittama uudin, jossa kerrotaan, että äskettäin päättyneessä kuukausia jatkuneessa operaatiossaan Japani oli pyytänyt 333 valasta.

Valaat ovat ilmeisen älykkäitä ja siten myös erityisen hyvin kärsimystä kykenemään tuntevia eläimiä.

Mutta minua huvittaisi oikeasti tietää, että miten paljon tieteellistä tietoa japanilaiset ovat saaneet vuosikymmenien valaanmetsästyksensä avulla. Luulisi, että noin pitkäaikainen tutkimus lukemattomilla valailla olisi tuottanut aivan hirveästi tietoa. Mielestäni kansainvälinen yhteisö voisi vaatia Japania paljastamaan sen kaiken. Ja jos kävisi ilmi, että tietoa ei sittenkään ole nimeksikään, ja tekopyhyyden määrähän olisi siinä tapauksessa erityisen massiivista, niin mielestäni Japani voitaisiin sitten vaikka upottaa jollakin lailla.

Anteeksi tämänkertainen eläinystävyyspurskaus.

4 kommenttia:

 1. Itseänikin hieman kyrsii juuri tämä valaiden pytäminen "tieteellisiin tarkoituksiin", kun kaikille pitäisi olla selvää, että ne päätyvät ruokapöytään.

  Olisivat rehellisiä! Sanoisivat suoraan pyytävänsä valaita, koska haluavat syödä niitä ja jos se ei ituhipeille ja sensellaisille sovi, yrittäkööt estää, kunhan hyväksyvät että saattavat saada nenunsa kipeiksi siinä touhussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Japanilaiset ovat omapäisiä, ja pitävät päänsä. Eikä valaanpyynti minuakaan niin kauheasti haittaisi, jos olisivat asiassa rehellisiä. Olen tehnyt havainnon itsestäni, että tapaan itsekin syödä älykkäitä eläimiä. Tulee kestämään vielä pitkään, ennen kuin opin syömään proteiinini hyönteisinä.

   Poista
 2. Anonyymi9/4/17 16:08

  Kovin suurelta luvulta tuo 333 lahdattua valasta tuntuu. Toivottavasti vähentävät edes 100:n seuraavana vuonna. Ja sitten vähitellen lopettavat. Pitäisi alkaa jokin japanilaisten tuotteiden vastainen kampanja, jos sillä olisi jotain tehoa.

  VastaaPoista