Kiinan presidentti Xi Jinping saapui käymään ennen pääsiäistä 4.4. Suomessa yhdessä puolisonsa ja leegion kiinalaisia toimittajia kanssa. Se oli kova juttu Suomen kannalta, vaikka mies jatkoi sitten matkaansa Yhdysvaltoihin.
Ylen toimittaja Sari Taussi kirjoittamassaan artikkelissa Kiinan presidentti saapuu Helsinkiin – Tutkija: Suomelle ollaan nyt varsin kateellisia Euroopassa totesi, että Xi on populisti kuten myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. Mutta kovin vähän on suomalainen media haukkunut asian vuoksi presidenttiä, siis Xiä. Tai sitä, että mies on sikäli pyrkinut matkimaan kommunistidiktaattoreja Mao Zedongia, Kim Jong-unia ja Josif Stalinia keräämällä omiin käsiinsä varsin runsaasti valtaa. XI Jinping ei nimittäin ole pelkästään Kiinan presidentti vaan myös diktatuurimaan hallitsevan kommunistisen puolueen pääsihteeri ja keskussotilaskomitean puheenjohtaja. Lisäksi voi mainita, että kommunististen puolueitten pääsihteereillä on puolueissaan perinteisesti ollut paljon enemmän valtaa kuin Suomessa puolueiden puheenjohtajilla. Mutta politiikka on politiikkaa. Jostain syystä valtamedia ei viitsi inhota niin paljoa Xiä kuin Trumpia.
Ylen toimittaja Mika Mäkeläinen kirjoitti siitä, että Kiinassa medialle on annettu yksityiskohtaiset määräykset siitä, miten presidentti Xi Jinpingin Suomen-vierailusta tulee uutisoida. Ylen mukaan määräyksessä sanotaan: "Julkaiskaa tämä artikkeli sellaisenaan näyttävällä paikalla verkkosivu-
ja mobiilisovelluksissanne sekä erikoissivustollanne, ja pitäkää se
julki 5.4. klo 14:00 asti".
Artikkelissa sanotaan, että tämänkaltaisia määräyksiä voivat lähettää useat eri keskushallinnon viranomaiset ja että kiinalaiset toimittajat tuntevat tällaiset määräykset orwellilaisittain "totuusministeriön käskyinä".
Suomessa taas valtamedia taitaa itse hoitaa varsin suuressa määrin totuusministeriön hommat, luulen ma.
Voit myös lopuksi niin halutessasi lukea Teemu Juholan ja Simo Ortamon uutisjutun siitä, kun presidentti Xi oli saapunut Suomeen.
Kaipa Ylen toimittelijoiden on tunnettava vanhasta muistista sympatiaa kommunistipuolueen johtajaa ja hänen yksinvaltaisesti hallitsemaansa valtiota kohtaan, vaikka tietävätkin ettei se puolue ole enää aikoihin toteuttanut kommunismia, vaan fascismia.
VastaaPoistaViimemainittua seikkaa ei paranekaan Ylen toimittelijoille mainita, ellei siten halua laukaista taivaankorkeaa raivokohtausta. Vaikka toisaalta, ovathan fascismi ja "fasismi" kaksi eri asiaa.
Tai ovat ainakin nimimerkki "Ruukinmatruunan" mielestä. Muuten "fasismi" viittaa yleisessä edistyksellisessä käytössä kaikkeen sellaiseen, mistä ei itse pidetä.
PoistaNiin, onhan Suomessa nykyäänkin vielä heitäkin, joiden mielestä Venäjä tekee aina oikein, vaikka se on nykyään roistokapitalistinen maa.