keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Uni siitä, että olin superkavaltaja

Näin jokin aika sitten sellaista unta, että eräät ihmiset olivat onnistuneet viemään jostain satojen tuhansien eurojen arvosta käteistä. Ja minä kuuluin heihin. Meillä oli ovela juoni. Läheltä meni hyviä hiihtolatuja. Me yksinkertaisesti hiihtäisimme kauas pois pääkaupunkiseudun virkavallan lähettyviltä.

Minä ja toverini lähdimme sitten hiihtämään. Muistan, että yhdessä paikassa oli hieman hiekkaa maassa, joten lyhyen matkan jouduin käpsyttelemään suksillani kävellen. Lopulta pääsimme eräälle maatilalle, joka vaikutti hylätyltä, tai ainakin tyhjältä. Siellä ei vaikuttanut olevan ihmisiä. Jostain kumman syystä menimme tarkastamaan tätä paikkaa, vaikka vielä emme olleet päämäärässämme.

Jossain vaiheessa kävi ilmi, että asukkaat olivatkin paikalla. Nämä eivät kuitenkaan olleet meille vihaisia. Emme olleetkaan varastaneet tai rikkoneet mitään paikalla ollessamme ja käyttäydyimme siitä eteenpäinkin hyvin.

Ja lopulta koitti taas aika jatkaa matkaa.

Haluaisin tulkita unta sillä lailla itselleni ystävällismielisesti, että olen syvällä sisimmässäni kuin Robin Hood tai Spartacus. Mutta Robin Hood ei ole historiallinen henkilö. Minä olen, ja Spartacus. "Ego Spartacus sum!" kuten klassikkoelokuvassa Spartacus lausuttiin loppupuolella.

3 kommenttia:

 1. Spartacus ei ollut ihan kaikilta osin niin mukava kaveri, mutta eivätpä roomalaisetkaan sellaisia olleet häntä kohtaan olleet.

  Aikaansaapa hän joka tapauksessa oli, ja selvästikin synnynäinen johtaja. Mitä hän olisikaan saanut aikaan, jos olisi päättäväisesti vienyt orja-armeijansa suunnitelmansa mukaisesti Alppien yli germaanien maille; olisiko perustanut sinne spartakistivaltakunnan vai sittenkin tuhoutunut loputtomiin sotiin maahantunkeutujia vastustavia germaaneja vastaan?

  Robin Hoodista taas tulee mieleen Ridley Scottin elokuvaversio, jota en ole katsonut, koska petyin produktion etenemiseen: alkuperäisajatuksena oli tiettävästi kertoa tarina vaihteeksi Nottinghamin sheriffin näkökulmasta. Russell Crowe olisi tehnyt kaksoisroolin sekä sheriffinä että Robin Hoodina.

  Koska lopputulos olikin sitten jotain ihan muuta, lienee alkuperäisidea jonkun käytettävissä tulevaisuudessa; toteutuessaan se olisi epäilemättä kiinnostavampi kuin useimmat aihepiirin elokuvat ym. tarinat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastausta kysymykseen ei voi mitenkään tietää. Mutta jos hänen valtiomuodostelmansa olisi säilynyt, sen asukkaat olisivat ennen pitkää omaksuneet germaanisen kielen. Jo senkin vuoksi, että hänen joukkonsa koostui osaksi germaaneista. Jos taas olisi pidetty itsepintaisesti kiinni huonosti puhutusta latinasta, niin alkuperäisasukkaat olisivat suhtautuneet heihin entistä nuivemmin.

   Joka tapauksessa, paikallinen väestönkasvu olisi voinut aiheuttaa piankin heidän tuhoutumisensa, kun jokin heimo olisi etsinyt laajempia nautintamaita. Varsinkin, kun heimot tapasivat aina välillä eri syistä liittoutua keskenään.

   Itse en tapaa hirveästi tutustua elokuvien tekijöiden alkuperäisajatuksiin, mutta kannattaisin itsekin Nottinghamin sheriffi -tarinaa.

   Poista
  2. Kirjoitin vastaukseni nyt, kun vasta huomasin, etten ollut ollenkaan vastannut.

   Poista