torstai 16. maaliskuuta 2017

Tulisiko uusnatsien maksaa rojalteja Suomelle?

Suomen sisällissodan aikana ruotsalainen kreivi Eric von Rosen lahjoitti Suomen hallitukselle Suomen ilmavoimien ensimmäisen lentokoneen. Koneesta sai alkunsa Suomen ilmavoimat. Koneen kylkiin oli maalattu kreivin henkilökohtainen onnensymboli, mahallaan makaava sininen hakaristi. Siitä tulikin Suomen ilmavoimien tunnus.

Pari vuotta myöhemmin Adolf Hitler piirsi oikeasti äärioikeistolaiselle, vai oliko se äärivasemmistolaiselle, saksalaiselle puolueelle Saksan kansallissosialistiselle työväenpuolueelle tunnuslipun. Siinä oli kärjellään seisova musta hakaristi valkoisessa ympyrässä, ja suorakaiteenmuotoisen lipun tausta oli punainen.

Pertti Jarla on Fingerpori-sarjakuvassaan hyvin esittänyt sen, että Hitler oli saanut idean puoluelippunsa hakaristiin Suomen ilmavoimilta. Valitan, ettei minulla ole nyt antaa linkitystä ao. sarjakuvanpätkään.

Saksan natsipuolueen tunnuslipussa oleva hakaristi on muodoltaan suurin piirtein yksi yhteen ko. Suomen ilmavoimien entisen tunnuksen kanssa. Ainoat selvät erot ovat värissä ja asennossa. Mahallaan makaavaa versiota hakarististään natsit käyttivät ainoastaan roomalaismallisissa standaareissaan (latinaksi vexillum).

Vuodesta 1935 vuoteen 1945 natsipuolueen lippu oli myös Saksan lippu, koska Hitler huligaaneineen oli kaapannut vallan maassa itselleen vuosien 1933 ja 1934 aikana.

Täytyy kysyä, että eikö voitaisi pakottaa uusnatsit ja vielä elossa olevat vanhatkin natsit maksamaan rojalteja Suomen ilmavoimien hakaristin käytöstä? Tarkoitukseni ei siis todellakaan ole rohkaista uusnatseja aatteessaan. Mutta eikö natseja voitaisi rekisteröidä tai jotain, jotta heille voitaisiin ympäri maailman langettaa Suomen tasavallalle maksettava vero hakaristin käytöstä?

PS:

Toinen totalitaristisesti hallittu diktatuuri Neuvostoliitto (1922-1991) väitti toisen maailmansodan aikana Suomen ilmavoimien tunnuksen olevan natsitunnus. Siksi Suomen ilmavoimat joutui luopumaan tunnuksestaan Neuvostoliiton voitettua jatkosodan. Vaikka Suomi oli ollut koko sotienvälisen ajan ja myös toisen maailmansodan aikana vakaa demokratia.

(Neuvostoliitto ei koskaan ollut tunnettu kunniallisuudestaan eikä rehellisyydestään. Sehän oli maa, joka teki sopimuksen natsi-Saksan kanssa tiettyjen rajamaiden jakamisesta etupiireihinsä. Tämän sopimuksen kyseenalainen ansio on se, että Neuvostoliitto uskalsi aloittaa 30. marraskuuta 1939 sodan Suomea vastaan, kun se tiesi, ettei natsi-Saksalla ollut mitään sitä vastaan, että Neuvostoliitto menetteli omaan etupiiriinsä kuuluvaa maata kohtaan kuten halusi. Ja hieman aikaisemmin Saksa ja Neuvostoliitto olivat hyökänneet Puolaan ja jakaneet sen alueen keskenään. Olivat jopa pitäneet Varsovassa yhteisen voitonparaatin. Myöhemmin Puolan valtio kyllä perustettiin uudestaan, mutta se ei todellakaan ollut Neuvostoliiton oikeamielisyyden ansiota.)

2 kommenttia:

 1. Eikö olisi helpompi vaatia elossa olevia vanhoja natseja korvaamaan Suomelle Lapin polttaminen ja sinne kylvämiensä miinojen aiheuttamat siviilitappiot? Ne kun ovat huomattavasti helpommin osoitettavissa, kuin hakaristin ensimmäinen käyttäjä, joka lienee elellyt jossain Intian suunnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olisi helpompaa. Ja mainittakoon samassa yhteydessä myös lapinkoirat.

   Nykytietojen mukaan tosiaan maailman ensimmäiseksi hakaristi-symbolia käytettiin Intian niemimaalla lähemmäs 10.000 vuotta sitten. Tosin nykyään ei ole olemassa ainuttakaan sellaista maata tai kulttuuria, jonka voitaisiin katsoa juontavan niin kauas ajan taakse. Joten Nyky-Intialle ei sinänsä kuuluisi rojalteja asiasta.

   Poista