maanantai 20. maaliskuuta 2017

Turkin presidentti Erdoğan muistuttaa itse natseja

Turkissa järjestetään kuluvan Herran vuoden 2017 huhtikuussa kansanäänestys uudesta perustuslaista, joka kasvattaisi presidentin valtaoikeuksia. Useat turkkilaisministerit ovat pyrkineet Euroopan maihin kampanjoimaan, jotta Euroopassa asuvat turkkilaiset äänestäisivät lain puolesta. Turkin presidentti, islamisti Recep Tayyip Erdoğan haluaa tietenkin itselleen lisää valtaa, joten ulkoturkkilaisiin hänen kannattaa satsata.

Turkin ulkoministerin Mevlüt Çavuşoğlun ja perheministeri Fatma Betül Sayan Kayan olisi pitänyt kampanjoida asian puolesta Alankomaissa, mutta maan hallitus pisti kampoihin. Çavuşoğlu osallistui tämän jälkeen Ranskan Metzissä vaalitilaisuuteen. Hän oli hyvin vihainen siitä, ettei ollut päässyt meuhtomaan Alankomaihin ja kutsui puheessaan Hollantia "fasismin keskukseksi".

Presidentti Erdoğan syytti Alankomaita vuonna 1995 entisessä Jugoslaviassa Bosnia-Hertsegovinan alueella tapahtuneesta Srebrenican joukkomurhasta. Silloin alankomaalaiset rauhanturvaajat eivät kyenneet estämään serbejä murhaamasta 8000 "muslimikansan" jäsentä, miehiä ja poikia.

Erdoğan on myös esittänyt, että nyky-Saksa käyttää samanlaisia keinoja kuin natsi-Saksa estäessään turkkilaisministereiden puhetilaisuudet.

Mielestäni presidentti Erdoğania vaivaa jonkinlainen suhteellisuudentajun häiriö, tai sitten hän ei pidä kansallissosialistien toteuttamaa juutalaisten kansanmurhaa eli holokaustia minään. Mutta mies on islamisti, ja islamiin onkin alusta alkaen kuulunut antisemitismi.

Mutta joka tapauksessa, on erittäin mautonta.

Eikä siinä vielä kaikki. Saksa on selvittänyt suhteensa kansallissosialistien rikoksiin ja tuominnut ne. Virallinen Turkki taas ei ole vieläkään, eikä myöskään presidentti Erdoğan, tunnustanut saatikka tuominnut Turkin ensimmäisen maailmansodan aikana toteuttamaa armenialaisten kansanmurhaa. Kansallissosialistisen Saksan (1933-1945) johtaja Adolf Hitler ottikin Neuvostoliiton vankileirien saariston lisäksi oppia Turkilta. Hitler oli sanonut: "Vieläkö joku muistaa armenialaisten tuhoamista?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti