lauantai 4. maaliskuuta 2017

Minusta taitaapi tulla persu!

Perussuomalaiset oli erottanut Terhi Kiemungin puolueen jäsenyydestä. Syynä oli se, että tämä oli laskuttanut samat matkalaskunsa ainakin yhden kerran liikaa. Kiemunki jatkaa kuitenkin toistaiseksi Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtajana.

Terhi Kiemunki tunnetaan laajemmin Suomessa siitä, että hänet oli tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Rakas Yleisradiomme puhuu tietenkin naisen "rasistisista puheista". Tosin sellaisista ei ole todisteita. Lain pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on nimittäin sikäli orwellilainen, että sen perusteella ei tuomita, mikäli yksilö on oikeasti kiihottanut kansanryhmää vastaan. Sellaista varten on nimittäin olemassa pykälä "törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan". Pykälä "tavallisesta" kiihottamisesta kansanryhmää vastaan otetaan käyttöön esimerkiksi silloin, kun joku on mutristanut alahuultaan ja joku, tai ainakin valtionsyyttäjä, on pahastunut siitä.

Perussuomalaiset on puolueena sikäli paska, että se on liian monta kertaa heittänyt omiaan susille. Eivät Yle, Helsingin sanomat -lehti ja kaikki hyvät ja hienot liberaaleina itseään pitävät fariseukset maassamme lopeta suin surminkaan Perussuomalaisten lyömistä, jos puolueen johto aina "tarpeen" vaatiessa mielistelee heitä. Näille ihmisille kelpaa ainoastaan Persujen täydellinen antautuminen, joka merkitsisi isänmaallisten ihmisten heittämistä ulos puolueesta.

Ei-persunakin minun täytyy sanoa, että tällainen ottaa päähän.

Monet Perussuomalaisia viime eduskuntavaaleissa äänestäneet ihmiset ovat pettyneitä puolueen toimintaan Suomen hallituksessa. Ja ehkä puolueen johto ja ministerit eivät ole osanneetkaan toimia kuin parhaimmat politiikan pelurit siellä. Perussuomalaisilta puuttuu kokemusta asiasta, ja heitä vastassa on hallituspöydän ääressä sitä paitsi kaksi ei-niin-kovin-loppuun-saakka-isänmaallista puoluetta. Monipuoluehallituksessa istuvat puolueet joutuvat tekemään kompromisseja. Ja jotkut osaavat tehdä niitä paremmin kuin toiset. Vaikka hyvää yhteistyötä yritetäänkin, niin Persuilla ei ole niin kovin paljoa painoarvoa hallituksessa.

Mutta ajatelkaapa, että mitäs jos Perussuomalaiset eivät olisi olleet hallituksessa! Suomi olisi siinä tilanteessa vielä suuremmassa kusessa kuin nyt on. Siinä tapauksessa meillä olisi hallitus, jonka mielestä Suomi kuuluu kaikille, koska linnutkin lentävät, jonka mielestä kenellä tahansa, joka saa hilattua perseensä Suomen kamaralle asti, on oikeus kotipaikkaoikeuteen ja suomalaiseen sosiaaliturvaan hamaan maailman tappiin asti, ja jonka mielestä suomalaiseksi pääsee yksinkertaisesti ilmoittamalla olevansa suomalainen (mutta suomalainen ei pääse samalla metodilla kuitenkaan eskimoksi, ojibwaintiaaniksi, xhosaksi tai edes kanadalaiseksi).

"Oma" puolueeni, yksi Suomen pienimmistä poliittisista puolueista, Muutos, ei näytä saaneen koottua uudelleen 5000 kannattajakorttia oikeusministeriölle, jotta se olisi saanut takaisin puoluestatuksen, jonka se menetti olemalla saamatta kaksissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa paikkoja eduskunnassa.

Niinpä olen ruvennut harkitsemaan, että äänestäisin kuluvan Herran vuoden 2017 kunnallisvaaleissa tällä kertaa persuja.

Perussuomalaiset pitää puoluekokouksen kesäkuun 10. ja 11. päivinä eli se tapahtuu vasta kunnallisvaalien jälkeen, jotka pidetään 9. huhtikuuta. Kokouksessa äänestetään uudesta puheenjohtajasta. Itse toivoisin, että nykyinen puheenjohtaja Timo Soini saatettaisiin siellä lopulta väistymään. 20 vuotta puolueen puheenjohtajana on ihan riittävästi, vaikka kyseessä olisi kunnollinenkin ihminen, Ja Timo Soini on mielestäni aivan riittävästi haukkunut asiallisia isänmaallisia ihmisiä ja heittänyt näitä susille.

En ole Perussuomalaisten jäsen, enkä ehkä ihan lähiaikoina ole jäseneksi liittymässäkään, mutta minusta paras ehdokas puolueen uudeksi puheenjohtajaksi olisi Jussi Halla-aho, josta olin vuosia sitten kirjoittanut tähän blogiini eräänlaisen vähintäänkin puoliasiallisen kirjoituksen. Käytän miehestä nimitystä Hallis, koska olen toivonut, että nimitys sotkettaisiin aina välillä vahingossa Hjallis Harkimoon. Mielestäni Hallis on älykäs, asiallinen ja osaava ihminen. Kansankiihottajaksi hänestä ei sen sijaan liene. Hän voi olla liiankin kuivakka ja akateeminen. Mutta ne eivät ole minusta hänen pahimmat puolensa. Julkaisin aikoinaan hänestä myöskin blogikirjoituksen Jussi Halla-ahon ilkeä puoli, jossa esitän jonkin verran kritiikkiä miestä kohtaan. Lyhyesti sanottuna hän on mielestäni ollut kerran todella väärässä eräässä Suomea kohauttaneessa asiassa. Asiaan liittyvät silloinen Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari ja tämän sitoutumaton eduskunta-avustaja Helena Eronen hihamerkkikausteineen. En anna asiaa anteeksi, mutta olen valmis nyt katsomaan asiaa sormien lävitse.

Kuulemma kahden mainion blogistin ja ajattelijan, liberaalin Tuukka Kurun ja Tiina Wiikin, hakemukset päästä Perussuomalaisten jäseneksi on hylätty. Se on minusta paha juttu. Kuru on tosin ollut Muutospuolueen jäsen, mutta kun se ei ole enää puoluerekisterissä, niin miksi siitä olisi tehty vastaanottavassa puolueessa ongelma? Ehkä ovat molemmat liian isänmaallisia ihmisiä Perussuomalaisten nykyiselle johdolle? Asiasta oli muuten kirjoittanut Heikki Porkka merkinnän Oikea media -lehden blogeissa.

Toivotan Perussuomalaisille kuitenkin hyvää torjuntavoittoa kunnallisvaaleissa. En ole tarpeeksi ilkeä ihminen toivoakseni puolueelle tappiota vain, jotta Timo Soinin persaukset saataisiin sillä tutisemaan.

Ja toivotan onnea Jussi Halla-aholle puoluekokoukseen.

PS Voit niin halutessasi käydä myös lukemassa maailman maltillisimman ihmisen Kyuu Eturautin blogikirjoituksen Halla-ahon persut - tieteen vastaisku?. Hallis Persujen puheenjohtajana varmaan tosiaankin tekisi Persuista jonkin verran nykyistä enemmän tiedettä kunnioittavan puolueen...

...
PS 5.3.2017: Kappas! Blogimerkintäni osittain vanheni päivässä! Timo Soini on nimittäin juuri ilmoittanut, ettei hae jatkokautta Perussuomalaisten johdossa kesäkuun puoluekokouksessa 20 vuoden pestin jälkeen.

4 kommenttia:

 1. Tietenkin jokaisen kannattaa äänestää Perussuomalaisia jo tämän vuoden kuntavaaleissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin, että mieluummin heitä kuin useaa muuta puoluetta.

   Poista
 2. Luen talven tuotantoa putkeen ja eilen Halla-ahosta tuli Persujen pj. Aiotko nyt liittyä Persuihin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ajatus tavallaan jopa viehättää minua. Toisaalta Muutospuolue on ollut enemmän "minun juttuni". Ja jos liittyisin Persujen jäseneksi, niin saattaisi olla vaikeaa olla liikkuva ääänestäjä, jos haluaisi välillä äänestää vaikka hirveän liberaalia ihmistä toisesta puolueesta.

   Poista