maanantai 1. elokuuta 2016

Esplanadin puistossa turistit kertoivat, mikä Suomessa ja suomalaisissa kiinnittää heidän huomiotaan

Suomalaisia kiinnostaa aina tietää, mitä mieltä ulkomaanelävät ovat Suomesta ja suomalaisista. Ylen sivuilla julkaistuikin äsken videonpätkä, jossa turistit kertovat Esplanadin puistossa Helsingissä, mikä Suomessa ja suomalaisissa kiinnittää heidän huomiotaan.

Olen purkanut videolla sanotun tähän:

Laurince Ranskasta (vieressä Thierry, joka ilmeisesti tämän mies tms.): "Joidenkin naisten hiusten väri. Vihreää, keltaista, pinkkiä, lilaa. Meillä ei ole tällaista Ranskassa."

Paco Espanjasta: "Olimme menossa hotellille ja näimme kaksi jänistä keskellä tietä. Autoja ei kulkenut, ja se oli shokeeraava näky."

Silvia Sveitsistä: "Jotkut ihmiset täällä ovat hyvin ujoja, mitta se ei haittaa. Pidän siitä. Olen itsekin joskus ujo."

joku äijä jostain: "Olen Sibelius-fani. Pidän erityisesti sinfonia nro 2:sta."

Sandra Australiasta: "Mielestäni täällä on hieman kallista."

taas se äijä jostain: "Olimme kahvilassa ja näimme listalla olevan lohikeittoa. En ole kuullut siitä ennen."

Thierry Ranskasta (vieressä Laurince, joka ilmeisesti tämän vaimo tms.): "Kun haluatte ylittää kadun, odotatte vihreää valoa. Me emme tee niin Ranskassa. Ei meillä ole aikaa. Olemme liian stressaantuneita."

Dennis Saksasta: "Suomalaiset ovat aika rauhallisia, mutta kun he saavat vaikka yhden oluen, niin he ovat hauskoja ja kiinnostavia ihmisiä. Luulen, että kun sanoo suomalaista ystäväksi, hän todella on ystäväsi."

sama Paco Espanjasta: "En tiedä, näytetäänkö tätä Latvian televisiossa, mutta ihmiset ovat siellä hieman tylyjä. Täällä ihmiset ovat ystävällisiä ja valmiita auttamaan ulkomaalaisia. Pidän siitä todella paljon."

Olisin ollut hyvin iloinen, mikäli Yle olisi antanut haastateltavien maistettavaksi salmiakkia

Videolla Yle ei promonnut monikulturismia, mikä on myönteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti