torstai 11. elokuuta 2016

Kaikilla ihmisillä on oikeus vihapuheeseen

Perussuomalaiset-puolueen puheenjohtajaksi Timo Soinin paikalle pyrkimään ryhtynyt Riku Nevanpää on lausunut Ylen uutisen mukaan Facebookissa seuraavaa (korjasin kolme kirjoitusvirhettä):
Miksi Suomessa vihervasemmistolainen mädättäjä(tyhjän)toimittaja saa syyllistyä vihapuheeseen, kiihottamiseen kansanryhmää vastaan ja poliittiseen rasismiin?
Nevanpää on saman uutisen mukaan kysynyt myöskin, että pitäisikö aloittaa lehdistön puhdistukset. Itse en ainakaan kannata lehdistön puhdistuksia, vaikka media täynnä idiootteja mielestäni onkin. Minä sen sijaan kiroan median. Minun kiroukseni ovat voimakkaita.

Itse olen sitä mieltä, että ei pelkästään toimittajilla vaan ihan kaikilla ihmisillä on ja tulee olla oikeus harjoittaa vihapuhetta, kiihottaa kansanryhmää vastaan ja harjoittaa "poliittista rasismia". Mielestäni tällaisilla toimituksilla tulee kuitenkin olla sellainen tärkeä rajoitus, ettei ihmisillä saa olla oikeus kehottaa väkivaltaan tai muuten lakia rikkomaan. Lisäksi varsinkin rankoissa tapauksissa kunnianloukkauslainsäädäntö on myöskin tarpeellinen.

Suomen sananvapauslainsäädäntö on puutteellinen, voidaan sanoa: bysanttilainen. Jos verrataan vaikka Yhdysvaltain lainsäädäntöön, niin sen perustuslaissa säädetään, ettei maan kongressi saa lainsäädännöllä rajoittaa sananvapautta. Suomen perustuslaissa taas sanotaan, että sananvapauden rajoituksista päätetään lainsäädännössä.

2 kommenttia:

 1. Bysanttilainen: Kaunis synonyymi sanalle paskamainen. Sananvapauden kuuluu olla rajoittamaton, tai ehkä me elämme totalitaarisessa yhteiskunnassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sananvapauden kuuluu olla rajoittamaton, ja Suomi flirttailee totalitarismin kanssa.

   Minä käytän sanaa "bysanttilainen" säästeliäästi ja älykkäästi.

   Poista