torstai 28. heinäkuuta 2016

Ei kai tämä blogimerkintä ole vain huono vitsi?

Ajatelkaa sellaista skenaariota, että joku ihminen kuolee. Hänen ruumiistaan luikertelee pian ulos sielupahanen, mutta sitä joku nainen rupeaa sitten nuijimaan kengällä.

*
Jos ajatellaan multiversumihypoteesia eli sitä, että maailmankaikkeuksia saattaa olla iso määrä, ja näillä maailmankaikkeuksilla olisi kaikilla eri ominaisuudet. Eli erilaiset luonnonlaitkin vallitsisivat niissä. Monessa niistä ei elämän syntyminen olisi edes mahdollista. Toivon itse henkilökohtaisesti, että jostain toisesta maailmankaikkeudesta löytyisi pitkänomaisia planeettoja. Näillä planeetoilla, jos niillä olisi elämää, olisi vähemmässä määrin erilaisia kasvillisuus- ja ilmastovyöhykkeitä, ja minä olisin tästä niin kovin onnellinen.

*
Mielestäni olisi hienoa, jos linnuilla olisi elastinen nokka. Erityisen mukavaa olisi, jos papukaijojen nokka olisi sellainen. Ja lintujen kasvoissa tietenkin pitäisi olla lihakset, joiden avulla saa aikaan ilmeitä.

Kannatan ehdottomasti geeniteknologiaprojektin perustamista nykyisen asiantilan muuttamista varten. Toki siinä olisi paljon työtä. Voi kestää kymmeniä vuosia, ennen kuin tiedämme tarpeeksi paljon geenien toiminnasta sekä alkionkehityksestä ja siihen vaikuttamisesta, että lintuja voitaisiin tältä osin muuttaa. Mutta haluaisin, että pikku hiljaa kaikki yli 9.000 lintulajia saataisiin muutettua elastiskasvoisiksi.

*
Siteeraan hieman Wikipeediaa:

Limasienet (tieteellinen nimi Myxomycota tai Mycetozoa) ovat ameebojen kehityslinjaan kuuluvia alkeellisia aitotumallisia eliöitä. Limasieniä esiintyy kaikkialla, mutta ne ovat tavallisesti pieniä ja huomaamattomia.

Merkittävin limasienten ryhmä on plasmodiolimasienet (Myxogastria), jotka elämänkiertonsa näkyvimmässä vaiheessa ryömivät hitaasti ravinnon perässä heleänvärisinä massoina, joita kutsutaan limakoiksi eli plasmodioiksi. Plasmodio koostuu lukuisista tumista, joiden välillä ei kuitenkaan ole soluseiniä. Sitä voidaan siten pitää myös yhtenä jättikokoisena soluna, jonka koko vaihtelee mikroskooppisen pienestä jopa kahteen neliömetriin.

Plasmodio liikkuu tavallisesti noin millimetrin tunnissa, mutta jotkut lajit voivat edetä jopa kaksi senttimetriä minuutissa. Ne käyttävät ravintonaan esimerkiksi bakteereja, sieniä ja hajoavia kasvinjätteitä.

Tämän pitkähkön johdannon jälkeen voin paljastaa, että plasmodiolimasienet ovat lempieliöitäni.

Tähänkin eliölajiin haluaisin soveltaa laajamittaista geeniterapiaa. Sillä muutettaisiin plasmodiot hermosoluston kaltaiseksi. Eli kyseessä olisivat eräänlaiset maan pintaa pitkin hitaasti matavat syviä miettivät aivot. Tähän pääseminen vaatisi kyllä varsin pitkän ja intensiivisen kehitystyön. Ja koska limasienten itiövaihe hukkaisi kaiken siihenastisen plasmodion tekemän aivotyön, niin limasienistä pitää myöskin jalostaa pitkäikäisiä, jotta ne voisivat siirtää kaiken oppimansa lapsilleen.

PS Minusta kuitenkaan kaikkien maailman plasmodiolimasienten ei tarvitsisi olla aivoeliöitä.

*
44 eKr. maaliskuun iduksena roomalainen poliitikko ja sotapäällikkö Gaius Julius Caesar murhattiin senaatin istunnossa. Murhaajat olivat senaattoreita, ja murha suoritettiin tikareilla. Jätän tässä käsittelemättä sen, että Caesar oli sen ainoan selkeästi hyvän ominaisuutensa lisäksi, että oli oikeasti rohkea, suuri kusipää.

Myöhemmin Caesarin ruumis poltettiin hautajaisissa komeasti, ja jotkut väittivät nähneensä herran sielun lentäneen kotkan muodossa aurinkoon.

Hautajaisten jälkeen Caesarin hyvä kaveri ja korkeana upseerina tämän alaisuudessa toiminut Marcus Antonius söi salaattia. Siihen oli joku Antoniuksen tietämättä lisännyt mausteeksi Caesarin ruumiin palasia. Tästä salaatti sai nimensä Caesar-salaatti. Jotkut kyllä lausuvat sen nimen väärin "seesar", kun pitäisi lausua klassisesti "kaesar" tai "kaisar".

Ruumis, joka oli poltettu hautajaisissa, kuului huijarille.

6 kommenttia:

  1. Tuota geenimanipulaatio ei käy edes huonosta vitsistä. Olisit jättänyt Caesarin salaatin salat kertomatta, nyt ottaa koville syödä sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se mennee ohi ennen pitkää. Enkä kovin usein tule kyhäämään tämänkaltaisia merkintöjä

      Poista
  2. Keksin tuon Caesar-salaattijutun muuten mökkireissulla.

    Mutta varmemmaksi vakuudeksi:

    Maailman huonoimmat vitsit tänne

    VastaaPoista
  3. Hyvä kirjoitus muuten, mutta vannoutuneena Julius Caesar-fanina osoitan paheksuntani sen johdosta, että rohkenit käyttää antiikin Rooman nerokkaimmasta miehestä termiä "suuri kusipää". Minun lempieläimeni on muuten pingviini. Pingviini kun laskee mahallaan liukumäkeä, niin siinä paatuneimmankin vihapiirtäjän sydän sulaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimitin Caesaria suureksi kusipääksi siksi, koska hän oli hyvin julma kuten varmaan melkein kuka tahansa roomalainen ylimys oli siihen aikaan. Siis saattoi olla julma barbaareiksi katsomiaan kohtaan.

      Caesarissa pidän siitä, että hän valtakunnan vahvana miehenä uskalsi elää ryhtymättä päiden pudottamiseen epäilemiltään kansalaisilta.

      Itsekin pidän pingviinistä. Osittain kyllä aatteellisista syistä, koska se on Linux-käyttöjärjestelmän symboli. Osittain siksi, että katsoin yhden kaverini kanssa kerran elokuvan, jota hän nimitti pingviinipornoksi. Siinä kun yksi urospingiivi oli polkaissut toisen pingviinin vaimoa, niin syyllinen oli sitten lohduttanut tuttuaan, että hän oli pannut vain perseeseen.

      Ja onhan pingviini muutenkin veikeä otus. Mutta en ole kauhean perehtynyt eri pingviinilajeihin.

      Poista
  4. Huvittavaa, että tämä blogimerkintä nousi nopeasti toiseksi luetuimmaksi viimeisten 30 päivän tilastoissa.

    VastaaPoista